Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: peta.org

Nahý anděl způsobil skandál

Téma anděla, zakrývajícího svou nahotu krucifixem, pobouřilo americké katolíky.

Organice PETA je známa svým bojem za práva zvířat. K němu využívá kontroverzní témata a motivy. Nebála se například vykuchat striptérku zaživa.

Poslední „obětí“ se cítí americká katolická společnost. Tu zneklidnil motiv nahého anděla, zakrytého jen krucifixem. Pánská část populace je zakrytím také pohoršena, ale z jiného důvodu. Anděla totiž představuje dívka z obálky časopisu Playboy Joanna Krupa. V kampani je vyobrazena jak ji pánbůh stvořil, tedy až na andělská křídla ve tvaru srdce. Ramena krucifixu zakrývají intimní partie, a hlavní slogan zní „Buďte andělem pro zvířata: adoptujte, nekupujte.“

Použitím tohoto motivu se okamžitě vystavila kritice katolické ligy. Ta se okamžitě vyjádřila, že jednání PETA považuje za podvodné a využívající katolickou symboliku pro své zájmy. “Ti, kdo podporují tuto organizaci (PETA), nutně potřebují kontrolu svého vnímání reality,“ ozvalo se také z katolického tábora.

Joanna Krupa kontrovala citací nejvyššího představitele církve, papeže Jana Pavla II. Ten pro americkou televizní stanici Fox jednou řekl, že pokud se rodíme nazí, pak je nahota umění a není špatné ukazovat, co nádherného bůh stvořil.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 192