Tento po vodě možná nejpopulárnější nápoj na světě se dostal i do vesmíru. Tedy alespoň jeho část a to ječmen, ten byl totiž vypěstován na oběžné dráze kolem naší planety. Japonský pivovar použil pro výrobu čtvrtou generaci sladovnického ječmene s příznačným názvem Haruna Nija. Ve spolupráci ruské a japonské univerzity strávil na oběžné dráze potřebných pět měsíců.
Původně mělo obilí sloužit na vesmírné stanici ISS k výzkumu soběstačnosti posádky a vlivu tohoto prostředí na jeho růst.
Vyprodukovaných sto litrů se bohužel nedostane do běžného prodeje, užít si ho bude moci pouze pár vylosovaných šťastlivců. Balení šesti kousků vyjde na 72 eur. Podle odborníků ale o moc nepřicházíme, vesmírný ječmen se příliš neliší od pozemského a tak i chuť zůstává stejná.
Diskuze k článku:
Nemáš ještě účet? Zaregistruj se! | Nepamatuješ si heslo?
Počet příspěvků v diskusi: 25