Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoce / foto: shutterstock

Chudák holka. Je alergická na Vánoce.

Když cítí stromek, osype se.

Pro drtivou většinu lidí je zdobení vánočního stromku jedním z nejkrásnějších doplňků vánoční atmosféry.

Zákeřné stromky

Ne tak pro Lisu Smith z Velké Británie. Už od svých mladých let touto tradicí trpí. Ne snad, že by stromky neměla ráda. Ony ji totiž pokaždé přivodí záhadnou chorobu.

Jakmile se dostala do kontaktu se stromkem, začala kýchat, otekly jí oči i tváře a vyrašila vyrážka.

Musela se tak vánoční tradice vzdát. Letos konečně přišla na to proč. Podle všeho je alergická na Vánoce, konkrétně pak na mízu borovic.

„Když se objevily vánoční stromky v obchodech, cítila jsem se, jako bych měla neustálou chřipku,“ vypráví Lisa o svých problémech.

Dárky si neužila

„Ani na Štědrý večer jsem nemohla být opravdu šťastná z otevírání dárků, protože jsem byla oteklá a pořád jsem kýchala.“

Teprve její současný přítel přišel na to, že by mohla být alergická na Vánoce. Lisa si pak zašla k doktorovi, který amatérskou diagnózu potvrdil, byť ji ještě jasněji vymezil. Míza, která je v borovicích, je velmi aromatická a u někoho může vyvolávat potíže, v minimálním množství případů tak silné, jakými trpí Lisa.

Ta se dnes snaží vyhýbat vánočním stromkům a používá speciální nosní sprej. A je v pohodě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 137