Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Ženy při dietách podvádějí a tajně se cpou

Třetina žen nedodržuje novoroční diety a při jejich držení tajně hřeší.

Ženy mají zjevně problém s novoročními předsevzetími. Zhruba třetina z nich totiž obvykle nedokáže dodržovat především ta spojená s nejrůznějšími dietami.

Běžné je podvádět
Studie dokázala, že třetina žen se snaží novoroční předsevzetí spojená s dietami obcházet a tajně podvádět.

Celých šestatřicet procent žen, co si dalo novoroční předsevzetí, nakonec skončí tak, že si jídlo schovávají, aby je nikdo nenašel, a následně ho konzumují tak, aby je nikdo neviděl, často i po tmě.

Kabelky, prostor pod postelí, šuplata – to všechno jsou místa, kam si ženy rády své pamlsky schovávají.

Ženy si navíc zvykly jíst úplně všude, třeba v autě nebo za chůze. Nejčastěji hřeší mezi jedenáctou hodinou dopolední a třetí odpolední.

Touha po jídle i po dietách

Podle vědců se stále zvětšuje touha žen po jídle. „Jsme šokováni tím, jak moc se zvýšila touha žen jíst od posledního průzkumu před čtyřmi lety,“ tvrdí mluvčí organizace LighterLife.

Zároveň se však zvyšuje touha po dietách. Ženy v průměru přiznávají, že se za svůj dosavadní život snažily držet dietu zhruba osmkrát.

Více jak polovina se přiznala ke lži partnerům o tom, co jedly. Většinou proto, že se stydí za to, co zkonzumovaly.

Celých 53% žen přiznalo, že dají přednost něčemu na zub před sexem. Od něj je odlákají především sušenky, zákusky nebo jídlo do domu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 41