Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mo'Nique / foto: Shutterstock

Oskarová herečka Mo'Nique: Pohlavně mě zneužíval bratr

Smutný příběh hollywoodské hvězdy.

Americká herečka Mo'Nique, celým jménem Monique Imes-Jacksonová, nedávno promluvila o zneužívání svým bratrem. Poté, co na základě jejích obvinění odmítl přiznat, že ji jako dítě pohlavně zneužíval, jej vykázala ze svého života.

Americká herečka tvrdí, že ji právě zážitek s jejím bratrem inspiroval při ztvárnění obludné postavy Mary Jonesové, matky týrané šestnáctileté dívky ve snímku Precious z roku 2009. Tato role jí přinesla zlatou sošku Oskara.

Mlčela ze strachu
Ve své upřímné zpovědi během televizního interview natočeného před udělováním cen akademie Mo'Nique prozradila moderátorce pořadu Barbaře Waltersové, že ji v jejích sedmi letech začal pohlavně zneužívat její starší bratr. "Pohlavním zneužitím může být to, že se někdo dotýká vašich prsou, tře vaše pohlavní orgány, stejně jako zadní část těla. I to, že se o vás někdo tře svými intimními místy," uvedla Mo'Nique.

Pak se rozhovořila o tom, že v tom věku měla strach říci o chování svého bratra rodičům. Mlčela o tom do svých patnácti let.

Byla první, nikoli poslední
Na to její rodiče ihned bratra vykázali z domu a Mo'Nique se s ním od té doby přestala stýkat. Do jejího života se mohl vrátit až v roce 2005. Herečka tenkrát od bratra poprvé uslyšela "jakous takous" omluvu. Bylo to v době, kdy už byl odsouzen za pohlavní zneužití další ženy.

"Řekl mi: pokud si myslíš, že jsem dělal něco špatného, pak je mi to líto," dodala herečka na vysvětlenou.

Po narození jejích dvojčat se však s bratrem opět přestala stýkat: "Jedno z dvojčat měl v náručí a já si s ním v tu chvíli povídala. Od té doby jsme už spolu nemluvili."

Nicméně Mo'Nique přiznala, že díky roli Mary Jonesové v Precious může bratrově "nemoci" přinejmenším trochu porozumět. "Díky tomu jsem přestala zavrhovat svého bratra, protože jsem pochopila jeho duševní onemocnění," dodala trpce herečka afroamerického původu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26