Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pomýlená genetika: Neuvěřitelné tělesné abnormality

Co všechno je v lidském těle možné.

Už párkrát jsme vám představili osudy lidí, kteří se vyznačují nějakou tou tělesnou zvláštností. A jelikož nepřestávají fascinovat, jsou tu další.

Největší ruka na světě
Číňan Lui Hua trpí vzácnou genetickou poruchou, která je známá jako makrodaktylie. Některé z jeho prstů, jako třeba palec, jsou skutečně gigantické (viz. obrázek nahoře). Tato porucha má co dělat s lymfatickými problémy. Lui už podstoupil jednu operaci, při níž mu lékaři odebrali z ruky nějaké to kilo masa. A chystá se na druhou…

Chodidla obráceně
Wang Fang z Číny se narodila s chodidly, které jsou přesně obráceně, než mají být. Je pochopitelné, že má velké problémy s chozením. Přesto však se svou poruchou bojuje srdnatě.

magazin.cz

Nedávno dokonce odmítla invalidní podporu a snaží se žít jako normální člověk. Umí prý chodit rychleji než ostatní, což určitě není jednoduché, a pracuje jako servírka, což je obdivuhodné.

Dítě se třema rukama
Liu Junjie je čínským dítětem, které se v roce 2006 narodilo se třema rukama. Doktorům se třetí ruku podařilo odstranit, ovšem dítě potřebuje další léčbu. Na jedné ze zbývajících rukou mu totiž chybí dlaň.

Bradavka na noze
Tato tělesná nedokonalost potkala jistou dvaadvacetiletou ženu, která vyhledala odbornou pomoc, protože jí znepokojovalo zvláštní znamínko na noze. Její podezření bylo oprávněné. Znamínko je totiž stejného rozpoložení jako prsní bradavky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 178