Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Příhody, co vypadají jako apríl, ale nejsou

Ne každá podivná příhoda, k níž dojde na počátku dubna, musí být aprílový žertík.

Titanic se potápí
Pobřežní hlídka v anglickém Falmouthu zachytila volání o pomoc: "Jsme na Titaniku a potápíme se!". Šlo o loď MV Titanic se třemi lidmi na palubě. Tato jachta při plavbě v Karibiku přišla o kormidlo a začala nabírat vodu.

Nejpálivější chilli pěstuje Woody Woods

Nejpálivější chilli papričky na světě rostou v Anglii. Pěstuje je zahradník Woody Woods (jehož jméno v překladu znamená něco jako "Dřevík Dřevní"). Jak uvádí BBC, testy potvrdily, že jeho papričky jsou pálivější než ty, které užívá k pacifikaci demonstrantů indická armáda.

Anglická snídaně je zdravější než cereálie
Mezinárodní Journal of Obesity uvedl, že snídaně sestávající se z klobásek, vajec, slaniny, fazolí, hub a rajčat je zdravější než miska cereálií.

Klepy se šíří jako chřipka
Klepy o celebritách se po internetu šíří rychleji než lesní požár. Vlastně postupují spíš jako virus. Vědci z římské University La Sapienza přišli se vzorcem, který toto chování zachycuje.

"Jen to ukazuje, jak rychle se dnes klevety šíří. Je to jako chřipka," řekl vedoucí výzkumu Alessando Panconesi.

Jeden americký spolupracovník tohoto týmu zveřejnil na Twitteru zprávu o tom, že se jeho římským kolegům nepodařilo získat grant na výzkum. "A během sedmnácti hodin jsme o tom měli celostránkový článek v listu Corriere della Serra," dodal Panconesi.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 18