Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zajímavé příchutě kondomů mají v Asii / foto: sxc.hu

Na charitu věnovali kondom. Starý 34 let!

Pracovníci charity se někdy nestačí divit.

Jistá žena před nedávnem v australském Melbourne omylem věnovala dobročinnému obchodu kufřík, v jehož podšívce bylo zašito 60 000 liber (1,7 milionu Kč). Rozhodně to ale není nejpodivnější "dar", jaký kdy lidé charitě věnovali.

Zaměstnance londýnského dobročinného obchodu PDSA velmi překvapilo, když rozbalili krabici věnovaných věcí a našli v ní 34 let starý kondom. Byl sice v původním balení, ale jeho použití by už žádaný antikoncepční účinek zřejmě nemělo.

Podivné dary ale napadají lidi i na venkově. Přispět chce každý, ale když do obchodu Banardo´s Hartlepool dorazila zásilka použitých štětek na záchod, moc nadšení to nevzbudilo.

"Je nám jasné, že lidé věnují předměty z ušlechtilých důvodů, ale štětky na záchod jsme zrovna na mysli neměli," řekl k tomu manažer obchodu David Abdale.

Skleněné oko šokovalo, ale hned si našlo kupce
Jak připomíná list Metro, některé dary jsou mírně nechutné, jiné roztomilé, ale skleněné oko je opravdu výstřední. "Když jsem se na to podívala, vykřikla jsem, ale jeden muž, který u nás zrovna nakupoval, řekl, že by to rád koupil," vyprávěla prodavačka Joanne Wallacová z obchodu pro staré lidi v Prestonu.

V Oxfamu ve městě Bristol se pro změnu v krabici s domácími potřebami objevil ruční granát. Prostě klidně ležel mezi příbory, pánvemi a utěrkami. Přivolaná policejní jednotka musela uzavřít celou ulici a povolat odborníky na výbušniny.

Elektrické varhany se na rozdíl od předchozích "dárečků" prodaly za více než 700 liber (20 000 Kč). Po jedinečné příležitosti skočil záhadný německý nadšenec jen chvíli poté, co hudební nástroj dorazil do obchodu PDSA v Liverpoolu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 36