Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bono Vox / foto: Reuters

Hvězdy si změnily jméno. A udělaly kariéru!

Jedna z nich se narodila se jménem Albert Einstein.

Normální lidé si jméno obvykle nemění. U celebrit je to však dobrým zvykem. Myslí si, že nové jméno jim pomůže prorazit.

Albert Brooks byl Albert Einstein
U nás nepříliš známý komik Albert Brooks se ve svém dětství a pubertě jmenoval Albert Einstein. Když jeho kariéra začínala dostávat obrátky, rozhodl se jméno raději změnit a z rodinné historie vylovil méně nápadné příjmení. Když se ho novináři ptali, proč to udělal, opáčil „Musím na tohle odpovídat?“

Ben Kingsley byl Krishna Bhanji
Respektovaný herec Ben Kingsley se narodil v Anglii jako Krishna Pandit Bhanji. Krishna je jméno pro hindského boha a Bhanji muslimské příjmení. Pro hereckou kariéru tedy nic moc. Proto si zvolil nové jméno. Sestavil ho z přezdívek svého otce (Ben) a dědy (King Clove).


Charlie Sheen byl Carlos Irwin Estevez
Pod původním jménem Charlieho Sheena byste si představili možná nějakého Mexikánce nebo Indiána. Charlie nakonec zvolil příjmení svého otce, které ale také není původní. Otec, také herec, Martin Sheen, se původně jmenoval Ramon Antonio Gerard Estevez a jméno si vypůjčil od svého oblíbeného katolického kněze.

Elton John byl Reginald Kenneth Dwight
Slavný zpěvák vždycky říkal, že se s rodným jménem nikdy nesžil a kdykoliv ho slyšel nebo musel říkat, šlo mu to proti srsti. A tak si složil jméno nové, mimo jiné jako poctu zpěvákovi Johnu Baldrymu a saxofonistovi Eltonu Deanovi.


Bono Vox byl Paul Hewson
Díky svému zpěváckému nadání přišel k novému jménu. Jeho přítel mu začal říkat „Bono Vox“, což v latině znamená dobrý hlas. Ono Vox nakonec opustil a dnes je všem znám jako Bono.


Demi Moore byla Demetria Guynes
Demi se její rodné jméno Demetria nelíbilo, a když už byla v tom, změnila si i příjmení. Z nějakého důvodu ale své tři dcery také nepojmenovala příliš prozíravě: Rumer, Scout a Tallulah. Před třemi lety si právě Tallulah své jméno změnila na Lula. Hlavně, že je to baví.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21