Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nejstarší sexuální pomůcka: kamenný penis

Němečtí archeologové našli v jeskyni "robertka" z doby kamenné.

Němečtí archeologové jsou přesvědčeni, že našli nejstarší sexuální pomůcku na světě. Když složili dohromady desítku úlomků, zjistili, že se před nimi nachází kamenný penis z doby před 30 000 lety.

Mluvčí tübingenské univerzity, kde pravěký nástroj studují, dodal, že když ho naši předci zrovna neužívali při milostných hrátkách, sloužil jako křesadlo.

Dvaceticentimetrový ohlazený předmět nese známky nárazů o křemen. Vědci se ale shodují na tom, že jeho velikost, tvar a pečlivé ohlazení nedává prostor pochybnostem o jiném účelu.

Má i kroužky pro větší vzrušivost

Je nejméně 28 000 let starý a jak uvádí Orange News, byl nalezen v jeskyni poblíž města Ulm. Je vyroben z měkkého siltovce a jeho vlastníci ho zřejmě zahodili poté, co se rozlomil. O jeho sexuální funkci svědčí i jasně viditelné vyryté kroužky kolem jednoho konce.

Části prehistorického kamenného penisu se našly v jeskynním komplexu, který obývali pravěcí lidé, nikoliv tedy neandrtálci.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 30