Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Victoria Beckham / foto: Shutterstock

Tyhle hvězdy z ní udělaly anorektičku!

Skutečný příklad toho, jak vychrtlé hvězdy působí na mladé dívky.

Melanie Monksová se rozhodla svěřit svůj příběh deníku The Sun. Vypráví

magazin.cz
o tom, jak zhubla až na 31 kilogramů a málem zemřela. A to jen proto, že chtěla být štíhlá jako Victoria Beckhamová nebo Nicole Ritchieová.

Devatenáctiletá dívka je už nyní v pořádku, váží zdravých 50 kilogramů, ovšem v době, kdy chtěla být hvězdně hubená, vydržela nejíst i pět dní. Nosila dětské oblečení, protože dospělé velikosti jí byly příliš veliké.

Vychrtlá hvězda, můj vzor

Vše začalo, když uviděla fotografie Nicole Ritchieové z televizní reality show Simply Life. Televizní hvězdě v plavkách vystupovaly z těla žebra a to mladou dívku uchvátilo.

„Victoria a Nicole se mi líbily úplně nejvíc, často jsem si prohlížela jejich fotografie. Jako mnoho jiných dívek jsem chtěla vypadat jako ony. Ale je to nemožné bez toho, aniž byste si zničily zdraví. Nyní věřím tomu, že Posh je velmi nemocná,“ vypráví Melanie.

Začala tedy držet diety podle rad celebrit. „Citronový džus a jeden kousek zeleniny – to je snídaně anorektičky,“ říká dívka, která s hubnutím začala ve třinácti letech, poté, co jí fotografie řekly, že je tlustá.

Hubnutím k plešatosti
Hubla tak dlouho, až opravdu onemocněla: slezly jí nehty i vlasy. To nevydržel její přítel Ryan a donutil ji vyhledat pomoc.

Příběh Melanie má šťastný konec. Uzdravila se, má zdravou váhu a vypadá tak úžasně, že se účastní soutěže o královnu krásy v jejím rodném městě Blackburn.

„Mladé dívky potřebují více pozitivních příkladů, musí vidět modelky, které mají zdravou váhu. Chci je varovat, a ukázat jim, co se může stát,“ říká Melanie o svých plánech do budoucna.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60