Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jde na plastiku, aby se cítila znovu mladá. V 18ti!

Další hranice plastické chirurgie prolomena.

Svobodná matka Ambah Young z Austrálie se rozhodla, že si opět dopřeje toho opojného pocitu mládí. Vydá se na plastiku do Malajsie, kde je to levnější, a nechá si zvětšit prsa, odsát tuky a jako třešničku na dortu vylepšit vagínu.

Trochu mladá děvenka
Inu, proti gustu žádný dišputát. Jedna zvláštnost tu ale přeci jenom je. Ambah je teprve osmnáct let, a přestože přede dvěma lety porodila, na takhle rozsáhlou plastiku je přeci jen ještě docela (dost) mladá.

Operace nebudou zrovna levné. Přijdou na cca 250 000 Kč. Tyhle peníze si Ambah půjčila od přítele.

„Po porodu dcery už se mé tělo nikdy nevrátilo do původního stavu,“ stěžuje si mladá matka. „Podstupuji tyhle operace proto, abych se mohla znovu cítit mladá.“

Kontroverzní operace

Nicméně australská komora plastických chirurgů vznesla proti plastice tak mladé dívky námitky a rozproudila veřejnou diskuzi. Ambah totiž není jediná svého věku, kdo se do Malajsie vydává za levnými „zlepšováky“.

Lékaři upozorňují, že i zdánlivě běžné plastické operace jsou velkým zásahem do organizmu. Navíc není jisté, zda tak mladé ženy jako Ambah fyzickou úpravu skutečně potřebují. Často se u nich totiž jedná spíše o psychické problémy a mindráky, které plastika nevyřeší.

Každoročně létá do Malajsie zhruba 400 Australanek, aby si nechaly vylepšit zevnějšek. Se vším všudy, tedy i s letenkou a ubytováním, je to vyjde levněji než v jejich domovině. Mladších ročníků mezi nimi neustále přibývá.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 54