Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Zachránila z hořícího domu psy. Vnuka zapomněla

Když se Angličanka Mandy Handsová dívala, jak její dům plápolá, měla nepříjemný pocit, že na něco zapomněla. Bohužel měla pravdu.

Bezpečně dostala ven nejmladšího syna i všechny čtyři psy. Až za chvilku si s hrůzou vzpomněla, co postrádá. V horním patře nechala spát jedenáctiletého vnuka Curtise. Hasičům se naštěstí podařilo dostat se k němu a vyvést ho ven. Babičce se ohromně ulevilo.

"Pořád si nedovedu vysvětlit, jak je možné, že jsem vnuka nechala spát. Je u nás na pár dní na návštěvě z Portmouthu. Hrozně jsem panikařila a v tom zmatku jsem zapomněla, že je tady. Vůbec jsem se na něj nešla podívat. Až když jsem byla venku a podruhé se mne zeptali, jestli v domě ještě někdo není, tak mi to došlo," vylíčila Hansová reportérům listu Metro.

Klidně spal
K požáru došlo v neděli (6. června) ráno a zřejmě ho způsobil přehřátý toustovač. V kuchyni sice byl kouřový alarm, ale bohužel měl vybité baterie.

Hasič Lee McDonald, který se na zásahu podílel, říká, že rodina měla ohromné štěstí. Malého Curtise šlo hledat šest mužů.

"Až pak ho jeden z chlapů uviděl v zadní ložnici. Ještě spal, takže se docela vyděsil, když nad sebou uviděl stát dva neznámé hasiče v plné zbroji," dodal McDonald.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60