Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Robert Pattinson / foto: Shutterstock

Robert Pattinson je příbuzný s hrabětem Drákulou.

Hraje upíra a má předka upíra. I když jen knižního.

Producenti filmů série Stmívání nemohli pro roli upíra Edwarda Cullena vybrat lepšího představitele, než je Robert Pattinson. Kromě toho, že se na roli hodí fyzicky - bledá ostře řezaná tvář je nejprofláknutější podobou upíra -, se ukázalo, že je britský herec příbuzný z nejslavnějším upírem světa: Drákulou.

Abychom byli přesní. Je příbuzný s knížetem Vladem III., krutým vládcem z 15. století, který inspiroval spisovatele Brama Stokera k vytvoření hraběte Drákuly, hrdiny slavného hororu.

„Spojit Pattinsonovu rodinu s Vladem bylo těžké, ale informace, které jsme vypátrali, skvěle dokreslují pozadí k filmům série Stephenie Meyerové Stmívání,“ řekla genealožka Anastasia Tylerová ze serveru Ancestry.com, který senzační spojení dohledal.

Spojení vzácné krve
Pattinson je s legendárním transylvánským krutovládcem spojen přes britskou královskou rodinu, se kterou je sám spřízněn. Z otcovy strany je totiž vzdáleným bratrancem princů Williama a Harryho.

„Bez jakékoli magie nebo pověstí jsme v Pattinsonově rodině objevili královskou krev i upíří. Teď je jeho příběh stejně tajemný jako ten, který hraje ve filmu,“ řekla Tylerová agentuře Reuter.

Pattinson ale není jediná filmová hvězda, jejíž původ ji přímo předurčuje k nadpřirozeným rolím. Minulý rok Ancestry.com zjistil, že herečka Emma Watsonová, představitelka Hermiony Grangerové z Harryho Pottera, je příbuzná ženy, která byla v 16. století obviněna z čarodějnictví.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 56