Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Nejhloupější zločinci na světě

Někdy jsou opravdu k politování.

Zatímco se zloději páchajícími „dokonalé zločiny“ lze svým způsobem sympatizovat a obdivovat se jejich genialitě, existují mezi kriminálníky také naprostí tupci, nad nimiž zůstává rozum stát.

Nejlepší táta
Randy Lewis je typický buran, kterého nenapadlo nic lepšího, než jednoho krásného večera vzít své tři krásné děti na pařbu. Randy jako obvykle přebral, k tomu si šlehnul něco kokainu, a tak mu asi nepřipadalo divné dát někdy v ranních hodinách klíčky od auta svému desetiletému synovi a sednout si na místo spolujezdce. Syn to pochopitelně napral do nejbližšího sloupu, a ačkoliv se nikomu nic nestalo, Randy putoval po právu za mříže.

Vyzrála na něj invalidní babička
To se jednou šestačtyřicetiletý Robert Horsley rozhodl, že se obohatí na úkor pětadevadesátileté babičky. Vloupal se k ní do bytu, ale jaké bylo jeho překvapení, když stará dáma v kolečkovém křesle bránila své cennosti vší silou. Zločince několikrát bodla vývrtkou – ten to nakonec vzdal, jenže utrpěl značnou ztrátu krve, a tak ho policie našla nedaleko v mdlobách.

Napsal knihu o své vraždě
Polský spisovatel a vrah Krystian Bala si myslel, že vyzraje na osud a zároveň se rozhodl vytěžit ze své vraždy. Napsal o ní totiž knihu, která vyšla v roce 2003. Krátce na to byl Bala zatčen. Jeden z policejních důstojníků si totiž po přečtení díla vzpomněl na nevyřešený případ z roku 2000, který mu kniha až nebývale silně připomněla. Záhy se ukázalo, že to bylo správné spojení.

Nechal se zaměstnat
Demetrius Robinson se rozhodl vykrást obchod. Když do něj vstoupil, zjistil, že je tu více lidí, než by potřeboval. Rozhodl se tedy, že získá čas, než se obchod vylidní. Požádal proto o práci. Dostal k vyplnění formulář, který vyplnil – jenže správnými údaji včetně adresy. Potom skutečně vykradl kasu. Policii následně napadlo překontrolovat údaje ve formuláři, byť pravděpodobnost, že někdo bude tak hloupý, byla velice nízká. Jenže ono to vyšlo!

Zapíchl se
Tomuhle chlapíkovi zřejmě nikdo neřekl, že krást ostré předměty a pak s nimi utíkat není úplně nejlepší nápad. Zřejmě proto vtrhl do obchodu, ukradl lovecké nože za několik tisíc a pak běžel pryč. Pronásledován zaměstnanci ale upadl, a to tak, že do sebe zabodl nože a zemřel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 29