Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Courtney, Melissa, Chloe / foto: repro Daily Mail

Tři sestry mají nemoc, která je může kdykoliv zabít

Sestry tak už přišly o matku.

Při pohledu, jak běží zahradou, drží se za ruce a přitom se smějí, je těžké uvěřit, že tyto sestry musí žít s nejtěžším břemenem, jaké existuje.

Hrozná diagnóza
Všechny tři mohou v jakýkoliv okamžik zemřít.

Trpí totiž nevyzpytatelnou srdeční chorobou, která se navíc nedá léčit. Aby toho nebylo málo, zákeřná nemoc zabila už jejich matku.

Právě po ní Chloe, Courtney a Melissa McAllisterovy nemoc zdědily. Je jim 13, 12 a 8 let. Lékaři je raději otestovali, když Courtney dostala v pěti letech záchvat. Bohužel pak nemohli říct žádné dobré zprávy.

Nemoc, která může, ale nemusí být dědičná, zasáhne zhruba jednoho člověka z deseti tisíc. Projevuje se nepravidelnou srdeční činností a často vede ke zcela náhlé smrti.

Matka sester zemřela v roce 2002. Lékaři ji po celý život léčili na epilepsii a nevšimli si její skutečné nemoci.

Asi osud
Pravdou je, že děti mají zhruba padesátiprocentní šanci, že nemoc podědí. Ale že se objeví u všech tří, to je opravdu velká smůla.

„Záchvaty mohou přijít kdykoliv, klidně i tehdy, když spí. Takže je celou noc chodím kontrolovat,“ říká ovdovělý otec, který nepracuje a je s dcerami celé dny doma.

Nejhůře se nemoc projevuje u Courtney. Ta už prodělala několik srdečních záchvatů. Ty ukázaly svou zákeřnost: než přišly, byla Courtney zcela v pořádku a nejevila žádné známky problémů. Pak ale zkolabovala.

Všechny dívky jsou pod pravidelným lékařským dozorem a nesmí se přepínat. Podle jejich otce znají své limity – všechny tři rády malují a čtou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 45