Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejbláznivější wellness procedury!

Máte chuť „vypnout“ a odjet na pár dní do lázní? Proč ne. Jen si dávejte pozor při výběru procedur, některé jsou opravdu kuriózní...

Londýnská rybí „ožíračka“
Máte unavené nohy? Pak by pedikúra mohla zabrat. V Londýně mají zvláštní způsob, jak dolní končetiny zbavit ztvrdlé kůže – rybičky! Postup je jednoduchý ponoříte nohy do akvárka a necháváte se ohlodávat 150 rybkami do té doby, než vaše plosky budou hladké jako mramor.

Ovšem, nemusíte se bát, že by v akvárku úřadovaly hladové pirani. Druh ryb, který se na pedikúru používá, se jmenuje Garra rufa. Jedná se o minikapry, jejichž ústa jsou vybavena zvláštní sacím systémem, který dokáže z nohou odstranit „mrtvou kůži“ bez jediného „zářezu“.

Rybky Garra rufa pocházejí původně z Turecka a dlouhou dobu byly na Dalekém východě používány právě při řešení různých kožních problémů, například s ekzémem nebo lupénkou.

V Japonsku dokonce existují lázně, které se specializují na procedury s těmito rybkami. Jak to vypadá, v Evropě a USA se s Garra Rufou seznamujeme „od nohou“ - tedy od pedikúry. Uvidíme, čeho dalšího se dočkáme...

magazin.cz

Japonské slastné cachtání
Tato procedura vlastně nemusí být ani tak nepříjemná... Tedy, pokud nepatříte mezi skalní odpůrce alkoholu... V japonském lázeňském komplexu Kowakien Yunessum se každoročně pořádá „vinná koupel“, která je k mání ale pouze v době sklizně mladého vína – takzvaného Beaujolais Noveau.

Během této doby se mohou Japončíci cachtat v oblíbeném moku a občas si i loknout. Bazén je průběžně plněn z obří vinné láhve, takže plavci nejsou o nic ošizeni. Ale pozor, i mladé víno dokáže pěkně „stoupnout do hlavy“, takže zdejší plavčíci mají zřejmě pořád pohotovost.

magazin.cz


Hadí masáž z Izraele

Ano, čtete dobře – hadí masáž! Že jste ji ještě nezkusili? Tak to musíte do Izraele, kde je hnětení rozbolavělého těla pomocí plazů naprostou samozřejmostí.

Jen si to představte – ležíte na podložce, kolem vás hoří relaxační svíčky a vám se rytmu chill-outové melodie prohání po těle pár hadů. „Hadi jsou skvělí,“ říká Ida Barak, majitelka masážního salónu, která plazi využívá: „Mají uklidňující efekt a dokonce se prokázalo, že jejich působení snižuje bolest.“ Tak co, zkusíte je?

magazin.cz

Kaktusové hlazení
V Mexiku vedou kaktusy. A Mexičané je využívají seč mohou, kromě toho, že z populárních rostlin vytvářejí různé lahůdky, používají je i jako zkrášlovadlo. Například v resortu Apuane Spa se kaktusy používají k masážím.

Ale nebojte se, nejde o žádnou drastickou metodu. Maséři z kaktusů nejdříve odstraní bodliny a posléze je oloupou a naloží do alkoholu – což tvoří základ na výrobu tequilly. Vy tak můžete svému tělu dopřát alkohol, který je ovšem absorbován pouze kůží...

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27