Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Anna Woodová / foto: repro Daily Mail

Po Vánocích začala s dietou. A za rok zemřela na anorexii!

Další strašné hubnutí.

Když se Anna Woodová připojila ke své matce, která se rozhodla držet povánoční dietu, měla v úmyslu shodit pár kilo a pak žít zase jako předtím.

Spirála vedoucí ke smrti
Jenže s patnáctiletou dívkou dělalo hubnutí divy. Vynikající studentka Anna se rychle dostala do spirály stravovacích problémů, ze které už se nedokázala dostat.

S anorexií se nakonec rozhodla bojovat, protrpěla celou řadu krizí, z nichž každá jí vzala další síly k životu.

Nakonec – v pouhých šestnácti letech – Anna zemřela. Rok a něco poté, co začala se zdánlivě nevinnou dietou.

„Stalo se to tak neuvěřitelně rychle, od zjištění, že trpí anorexií, až po její smrt,“ říká otřesená matka Anny, Christine.

V lednu minulého roku začala Anna sledovat svou váhu spolu s matkou. Ta po několika týdnech přestala, ovšem Anna stále pokračovala ve snižování energetického příjmu.

„Nikdy nebyla tlustá,“ říká její matka. „Měla trochu tuku na pupíku, ale to mají skoro všechny holky v jejím věku. Samo by to zmizelo.“

Podcenění
Diety si už v únoru všimnul Annin trenér plavání. Nahlásil to ve škole a ta to dala vědět rodičům. Všichni si však mysleli, že přehání.

Vypadalo to, že Anna jí vcelku normálně. Jenže to jen předstírala. Všechny kolem sebe klamala a obelhávala. Jedla mnohem méně, než je zdrávo.

„Jídlo schovávala a vyhazovala, když jsem se nedívala. Také dělala, že je nemocná,“ popisuje matka Anninu lstivost, k níž ji dohnala anorexie.

Už v srpnu ale bylo evidentní, že tohle hubnutí se vymklo z rukou. Anna putovala do nemocnice, odkud ji po pár týdnech propustili.

Ale zřejmě ani potom nezačala pořádně jíst. V únoru tohoto roku zkolabovala. Lékaři konstatovali, že potřebuje operaci, ale nemusí ji přežít.

Nakonec ji přežila, ale nedokázala se už vykurýrovat. Začaly jí selhávat životně důležité funkce a orgány, až přišla smrt.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 85