Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Chito a Pocho / foto: repro Daily Mail

Neuvěřitelná VIDEA: Krokodýl je nejlepší kamarád

Na Kostarice se zrodilo netradiční přátelství.

Doma na Kostarice mu nikdo neřekne jinak než krokodýlí muž. A právem. Chito si totiž hraje a plave s obřím krokodýlem Pochem. Je to asi nejméně pravděpodobné přátelství na celém světě. Krokodýli jsou totiž normálně velmi obávaná zvířata.

Dělá si s ním, co chce
Chito v jezeře Siquirres předvádí početnému publiku bizarní a pro normálního člověka zřejmě smrtelné kousky. S krokodýlem si dělá v podstatě, co se mu zlíbí.

„Ano, je to velice nebezpečné. Ale Pocho je můj kamarád a máme spolu skvělý vztah,“ říká dvaapadesátiletý Chito. „Podívá se mi do očí a nezaútočí na mě.“

„Pro kohokoliv jiného by bylo velmi nebezpečné vstoupit do vody. Platí to jen pro nás dva.“

Zvláštní přátelství začalo už před dvaceti lety, kdy Chito našel velkého krokodýla takřka mrtvého u jedné řeky.

Zachráněný krokodýl
Krokodýl byl střelen do levého oka lovícími farmáři. Chito neváhal, přivolal pár kamarádů, naložil plaza do své lodi a dovezl k sobě domů.

Tam ho vyléčil nejrůznější medicínou, jídlem a především spoustou péče. Chito se o krokodýla Pocha (což znamená silný) staral opravdu ukázkově. Dokonce s ním nocoval.

„Chtěl jsem, aby cítil, že ho někdo má rád a ne že jsou všichni lidé zlí,“ vypráví Chito. „Miluji všechna zvířata, obzvlášť ta, co trpěla. Musel jsem s ním být každý den.“

Zhruba po deseti letech si Chito s Pochem začal hrát. Zprvu to šlo pomalu, teď už ale tvoří sehranou dvojku, na kterou se jezdí dívat turisté z celého světa.

Podívejte se na videa:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 18