Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Daniel Mireles / foto: Daily Mail

Zloděj musí chodit s cedulí, že kradl. Šest let!

To je panečku trest.

Moderní společnosti si často kladou otázku, jak potrestat zločince. Běžné vězení se často neukazuje jako příliš dobrá výchovná metoda, protože se v něm zločinci ještě lecčemu přiučí.

Výchovný trest
Tak co třeba veřejné zostuzení. Právě k němu odsoudil soudce Američana Daniela Mirelesse. Ten z fondu pro oběti zločinů zcizil v přepočtu 5 milionů korun.

Daniel Mireless nyní musí chodit před nákupním centrem ve svém městě s dehonestující cedulí. „Jsem zloděj. Ukradl jsem 250.000 dolarů z fondu pro oběti zločinů. Daniel Mireless.“ Přesně to na štítu stojí. Mireless s ním musí nákupní centrum obcházet každý víkend, a to po celých šest let!

Sám Mireless tvrdí, že ho někteří lidé šikanují a ponižují, jiní mu ale vyjadřují soucit a podporují ho.

Nepříjemný trest
Mirelessova žena Eloise coby bývalá úřednice byla za zločin také odsouzena. Dostala stejný trest jako její manžel, jenže ještě předtím si musí odsedět trest ve vězení.

Povedený pár našel cestu, jak nelegálně vybírat peníze ze zmíněného fondu. Oba kromě zmíněného štítu budou každý rok trávit ve vězení jeden měsíc, odvedou 400 hodin veřejně prospěšných prací a postupně mají splatit, co ukradli.

Na jejich domě visí cedule s nápisem „Obyvatelé tohoto domu jsou usvědčení zloději. Ukradli 250 000 dolarů z fondu pro oběti zločinu. Podepsán soudce Kevin Fine.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16