Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro The Sun

Neskutečné! Tříletý kluk váží 60 kg

Že to není možné? Bohužel je.

Chlapci jménem Xiao Hao jsou pouhé tři roky a už váží šedesát kilo, přitom je obvyklé, že tříleté dítě má něco kolem dvanácti kilogramů. Jeho vrstevníci vedle něj vypadají jako trpaslíci.

Nechce, ale ubližuje
Kromě toho, že obezita ohrožuje jeho zdraví, je i nebezpečím pro druhé děti. Kvůli tomu ho vyloučili již z několika školek. Učitelé se bojí, že by mohl některé dítě zalehnout, nebo svou velikostí jinak zranit.

Chlapec žije s matkou v jižní Číně. Matka Xiao Lin je už zoufalá a proto oslovila několik lékařů, aby jí pomohli něco se synovou váhou udělat. „On není zlý, nechce nikomu ublížit. Je jen moc veliký a moc rád si hraje. Když ho vezmu na plavání, aby si zacvičil, jsou mu malé rukávky,“ vysvětluje matka.

magazin.cz

Nejednotní v diagnóze
Někteří lékaři věří, že možní trpí hormonální růstovou poruchou, jiní jsou přesvědčení, že je obětí čínské politiky „jednoho dítěte“, což má mimo jiné za následek, že děti – jedináčci jsou nadměrně rozmazlování veškerým příbuzenstvem.

Doktor Lu Hong z dětské nemocnice v Guangdongu říká: „On není jen obézní. Na svůj věk je velmi vysoký, takže je pravděpodobné, že by mu mohla pomoci hormonální kůra. Musíme mu nějak pomoci, kdyby takto rostl a přibíral i nadále, jeho srdce by to nevydrželo.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 92