Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Cakeland: Vítejte v dortovém ráji!

Máte rádi sladké? Pak si našetřete na letenku do oklahomského města Cakeland. Jedno vám zaručíme - budou se vám celou dobu sbíhat sliny!

Zákusek v hlavní roli
Dortík tady, dortík tam, všude kam se podívám... Tedy podíváte... V místě nazvaném Cakeland (volně přeloženo jako Země dortíků) se to laskominami jenom hemží. Dortíky jsou na stěnách, na stolech a dokonce je z nich vyroben i nábytek interiéru. Mají ovšem jednu vadu - vypadají lákavě, ale nejsou k snědku.


Sladkosti se zázračnou trvanlivostí

Autor dortíkových designů je Scott Hove. Jeho cukrářské výtvory jsou bohužel sestaveny ze „surovin“, které mají k indiánkovi, laskonce či kubánskému dortíku hodně daleko...

„Použili jsme dřevo, lepenku a pryskyřici. Tak alespoň máme jistotu, že dortíky přežijí několik sezón, aniž by došlo k jejich záhadnému zmizení. Ale pozor! Naše umělé dortíky voní. Jsou napuštěny speciální látkou, která připomíná skutečné zákusky,“ usmívá se designér.


Pozor, nechte si zajít chuť!
Tak si tedy dejte dobrý pozor, až přijdete do dortíkového sálu a uvidíte našlehané jahodové řezy... V žádném případě neuždibovat! Svůj apetýt raději zkroťte v některé z přilehlých cukráren.


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 31