Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: sxc.hu

Zažalovala internát. Dcera tam zjistila, že děti nenosí čáp

Mluvit o sexu patří k životu v internátním prostředí. Takový je závěrečný verdikt zemského soudu v německém Coburgu v opravdu kuriózní kauze.

Soud rozhodoval o žalobě rozhořčené matky jedenáctileté školačky, která se právě v internátu od spolužaček doslechla, že děti nenosí čáp.

Podle žaloby byla dívka pobytem na školní ubytovně poškozena, uvedl server br-online.de. Proto matka s okamžitou platností děvče z internátu odvezla a následně se dožadovala finanční kompenzace.

Pobouřená žena totiž našla u své dcery lístek papíru s jejími vlastními písemnými poznámkami o "údajných intimnostech" mezi školáky. Děvče prý náhodně vyslechlo rozhovor starších spolužaček na "choulostivé téma" a zmíněné dívky přitom ještě navíc kouřily.

Musí se s tím smířit
Zemský soud ovšem žalobu smetl ze stolu s odůvodněním, že "by bylo nerealistické věřit tomu, že se dívka v internátě nedozví nic o sexualitě a zachová si svou víru v čápa přinášejícího děti".

Soud neshledal dostačující důvod pro ukončení pobytu školačky v internátě, ani pro vyplacení "odškodného".

Její rodička by podle zdůvodnění verdiktu měla akceptovat fakt, že mezi dětmi se dnes o sexu hovoří zcela běžně. Naopak - soudní senát zastává názor, že je přímo užitečné, když se děti "postupně seznamují s životní realitou".

Dívky, které v prostorách internátu tajně kouřily, by měly být potrestány podle platného ubytovacího řádu, podotkl soud.

Rozsudek je pravomocný a již se proti němu nelze odvolat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 32