Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Youtube

Síla! Sedmiletý kluk rapuje jako bůh

Na hudebním vyhledávači YouTube.com patří mezi hvězdy. Jak to s jeho kariérou půjde dál?

Velké sny a plány
Je mu sedm, ale má jasno, co od života chce. „Když mi bylo pět, řekl jsem si, že budu tanečník, raper a herec. A taky, že budu mít svou vlastní televizní show. To platí dodneška,“ usmívá se blonďáček, který si nechává říkat Matty B.

Zdá se, že jeho sen se splní, protože za Mattym stojí jeho ambiciózní rodiče (obzvláště tatínek Blake, který mu dělá manažera) a slavný bratránek, raper Mars Raps. Ten dokonce se svým malým svěřencem natočil společný duet - remix písničky „I believe in you“.

Dětské tváře útočí
Matty B z Atlanty však není jediným dítětem, které se touží dostat do hudebního showbyznysu. Hvězdičky jako třeba Justin Bieber, Cody Simpson nebo Troye Sivan si k úspěchu rovněž razí svou cestu. Matty B má však jednu výhodu - je věkově nejmladší a místo sladkobolných songů zpívá rap.

Půl milionu fanoušků
Komu tento klučík vděčí za svou kariéru? Bezesporu bratránkovi Marsovi, který je jeho velkým vzorem. „Vždycky jsem ho obdivoval a zpíval si jeho písničky. Snil jsem o tom, že se mi splní sen a taky v hudbě prorazím,“ svěřuje se Matty B.

Jeho sen se částečně vyplnil, když požádal svého bratránka o pomoc: „Zkrátka mě poprosil, jestli bych mu neudělal jedno video k písničce Eenie Meenie. Chtěl ho dát na YouTube.com. Řekl jsem si proč ne. Třeba se na to někdo podívá. Že bude mít takovou návštěvnost jsem ale netušil. Za jediný týden si video prohlédlo 500 000 lidí,“ říká raper Mars.

To chce klid... a růst...
Na to konto se o malého rapera začali zajímat média. „Já ale nejsem jediný, kdo má z naší rodiny talent,“ říká Matty B skromně: „Mám ještě staršího bráchu, Blakea, ten hraje na bubny. Další brácha Joshua maluje. A moji rodiče? Ti mají také spoustu uměleckých talentů,“ říká hrdě Matty.

Jeho bratránek, raper Mars, však na tak hvězdný start svého malého svěřence pohlíží realisticky: „Matty je dítě, je mu teprve sedm. Měl by se trochu zklidnit, chodit do školy, sportovat... V žádném případě ho nechceme honit, aby hned vydával alba. Jeho talent se musí teprve rozvinout...“

Takhle zpívá teď - video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 64