Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: web.orange.co.uk

Soutěž v nahém sáňkování

Závodníci a závodnice na sobě měli helmy, boty, rukavice... dál už jen spodní prádlo. Na svah se však i přes mrazivé počasí pustili s nadšením.

Týmovou soutěž v německém lyžařském areálu vyhrála trojice zaměstnanců místního hotelu. Zvítězili před davem čítajícím více než 17 000 diváků.

Pro šampáňo a titul

„Bývá to velmi těsný závod, což nám vůbec nevadí, protože každý s potěšením studuje cílové fotografie,“ dodal vtipně jeden z rozhodčích.

Nazí závodníci soutěžili na devadesátimetrovém ledovém svahu. Výherce dostal láhev luxusního šampaňského a prestižní titul „Mistr světa v nahém sáňkování“.

Velká konkurence
„Letos byl zájem ještě větší než v předchozích letech. Nazí sáňkaři rozhodně bojovali ohnivě, i přes chladné počasí. O účast na třetím šampionátu požádalo více než čtyři sta lidí. My jsme však mohli vybrat jen třicet závodníků. Měli jsme tu lidi různého věku, postav i velikostí. Doufám, že příští rok budeme moci do závodu pustit ještě více účastníků,“ řekl reportérům organizátor závodu Tobias Wannemaker.

Závodníci se na soutěž připravovali poctivě, i když trochu netradičně. „Včera jsem si ještě zašla do solárka, abych si mohla být jistá, že budu na startu pěkně opálená,“ řekla o své přípravě osmnáctiletá Anastasia Brandner.

Čtyřiadvacetiletý Christian Müller zvolil náročnější přístup: „Před týdnem jsem si několikrát zkusil osmdesátimetrovou trať. Zaměřil jsem se na techniku. Svah je opravdu rychlý, je tam hodně ledovky.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 7