Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lady Gaga / foto: WENN.com

Rádia nesmějí hrát piseň Lady Gaga, je o homosexuálech

Text písně Lady Gaga (24) Born This Way je podle malajsijských zákonů příliš provokativní. Vidí v něm otevřenou podporu homosexuality.

Inkriminované části skladby musely tedy rozhlasové stanice nahradit nesrozumitelným šumem.

Vláda Malajsie – převážně muslimské země – zakazuje materiál, který by mohl být vnímán jako neslušný. Proto se radiostanice rozhodly nechat text „No matter gay, straight or bi, lesbian or transgendered life, I’m on the right track baby“ (Ať je to gay, hetero nebo bi, lesbický či transsexuální, jsem na správné cestě, baby) doslova „vyšumět“.

magazin.cz

Zástupce největšího soukromého rádia v zemi AMP Tadio Networks podle údajů listu Metro prohlásil: „Tento konkrétní text v písni Born This Way by se dal považovat za urážlivý, když se vezmou v potaz zdejší společenské a náboženské zvyklosti. Otázka homosexuality, lesbiček či bisexuálů je veřejností stále považována za tabu.“

Pang Khee Teik, malajsijský bojovník za práva homosexuálů a zakladatel organizace Sexuality Independence, je tímto rozhodnutím pobouřen. Tvrdí, že média by měla být „platformou pro hlasy menšin, místem, kde se buduje porozumění a nešíří se nevědomost a nenávist“.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10