Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

PILOT B2P

Skutečné využití tříděného odpadu

magazin.cz
PET lahev, kterou jste možná právě včera vyhodili do žlutého kontejneru, se k vám může zase vrátit. Gelový roller B2P od předního výrobce psacích potřeb Pilot je z 89% vyroben z recyklovaných PET lahví. Odtud také název – from Bottle to Pen (z plastové lahve k peru).

Pero B2P je vyráběno ve Francii v továrnách, kde je uplatňován princip maximální šetrnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí (ISO 14001). Respekt k životnímu prostředí dostává nový rozměr.

magazin.cz
Třiďte odpad a kupte si pero vyrobené převážně z recyklovaných surovin, bez sebemenšího kompromisu vůči kvalitě.

Pero B2P patří do řady recyklovaných potřeb BeGreen. Výrobky z této řady jsou v maximální možné míře vyrobeny z recyklovaných materiálů.
Jaké konkrétní výhody to může představovat pro životní prostředí? Plasty jsou vyrobeny z ropy. Díky použití recyklovaných plastů při výrobě spotřebovává Pilot méně ropy a tím přispívá k zachování přírodních zdrojů.

Věděli jste, že…
Plasty jsou z 99% vyráběny z ropy.
Plastová lahev potřebuje 400 let k tomu, aby se v přírodě sama rozložila.
Od uvedení řady BeGreen na trh spotřeboval PILOT 528 tun recyklovaných plastů, což se rovná 4 000 barelům ropy a to odpovídá spotřebě benzínu na 266 cest autem kolem Země.

magazin.cz
V roce 2010 spotřeboval PILOT více než 760 000 PET lahví od vody k výrobě rolleru B2P.
Pokud by byla všechna pera ve velkých evropských zemích během jednoho roku vyrobena z recyklovaných plastů, došlo by k úspoře minimálně 78 000 tun plastu, což je ekvivalent k plastové kostce o velikosti 30 podlažní budovy
Používání náplní také minimalizuje produkci plastu. 80% všech per Pilot (kuličková pera, gelové rollery, atd.) má vyměnitelnou náplň!

Chraňte životní prostředí.
Používejte psací potřeby Pilot BeGreen.

Právě probíhá akce 1+1 zdarma ve vybraných projednách!
Navštivte stránky Pilot Pen na Facebooku
Více informací na www.pilotpen.cz

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!