Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Playboy Mansion / foto: wikipedia.org

Hefnerův Playboy Mansion se stal epicentrem epidemie

Zakladatel Playboye Hugh Hefner (84) má problém: vyšetřování ukázalo, že bazén v jeho legendárním sídle stál u zrodu epidemie legionářské nemoci.

Právě na jednom z pověstných večírků v „Playboy Mansion“, jak se Hefnerově sídlu říká, se nakazili ve vířivce lidé, kteří pak legionářskou nemoc bleskově rozšířili mezi ostatní hosty. Z 439 lidí pozvaných před několika týdny na charitativní večírek onemocnělo 123 osob, z toho 69 již během čtyřiadvaceti hodin. Legionela, což je vlastně nebezpečná bakteriální forma zápalu plic, u nich vyvolala horečku, bolesti hlavy, kašel a únavu. Všichni včetně Hugha Hefnera ale měli štěstí: na legionářskou nemoc se někdy i umírá, ale tentokrát se všichni uzdravili.

magazin.cz

Kalifornští vyšetřovatelé pomocí internetu a socálních sítí sledovali hosty a zjišťovali, komu se udělalo zle. Byl to dobrý nápad, protože na daný večírek byli pozváni lidé ze třiceti zemí světa a všechny je osobně vyšetřit by bylo velmi náročné.

magazin.cz

Pro Hefnera je to nemilá publicita. Jak uvádí list Guardian, v červnu si chce brát Crystal Harrisovou (24), Playmate prosince 2009. Chystají velkou svatbu a bylo by nemilé, kdyby se lidé jejich sídla báli.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3