Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Indonésie: Hromadné leháro na kolejích

Nemoci se dají kurýrovat všelijak. V Indonésii k tomu potřebují vlaky a koleje...

Kurýrování v rámci dopravy
Nedávno obletěly svět fotografie lidí, kteří leží na kolejišti. Neznalému člověku hned blesklo hlavou – masová sebevražda? Nebo nějaký protest? Nikoliv. V Indonésii věří, že poležení na vlakových kolejích je léčivé a může odstranit kdejaký zdravotní nešvar.

magazin.cz

Všespásný elektrický proud
Šílení kolem masového uzdravování na kolejištích začalo ve městečku Rawa Buaya, v západní části ostrova Jáva. Tam si místní obyvatelé vsugerovali myšlenku, že nejlepším lékem na všechny neduhy je elektrický proud. A kde ho levně sehnat, když v mnoha domácnostech není ještě zavedena elektřina?

Nemoci, (vy)třeste se!
Volba pak padla na kolejiště. V zemi je několik elektrifikovaných tratí, kde frčí vlaky na elektřinu. Nemocní Indonésané – mladí, staří, ale i děti – ulehají na kolejiště a čekají, až se na kousek od nich přežene rozjetý vlak. Jeho elektrický náboj a vibrace by měly údajně vyléčit i ty nejvážnější nemoci.

magazin.cz

Terapie, která zavání krví
To, že se jedná o nebezpečnou „léčebnou metodu“ si Indonésané nepřipouští. Když jim kousek od hlavy zasviští rychlík, berou to jako „daň“, kterou musí obětovat této neobvyklé léčebné kůře. Žádný z nich si totiž nepřipustí, že by mohl svou nemoc zaplatit životem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3