Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Mistrovství světa v krkání

Říhání je někde bráno jako společenský přestupek, jinde zase jako zábava a určitá „sportovní disciplína“. A právě tak tomu bylo v New Yorku...

Pět krkavců

Zatímco v Londýně vrcholí přípravy na olympiádu, v New Yorku, přesně na Hudson Station na 9 Avenue, proběhla rovněž jedna světová soutěž – a to v krkání. Tento projev neslušného chování se stal doslova sportovní disciplínou, jejíž cílem je vydat onen pověstný zvuk v co nejdelším čase. Letošního klání se účastnilo pět nejlepších chlapíků, kteří se na svůj sportovní výkon připravovali pitím – ne piva, jak je často zvykem – ale sycených limonád.

 

magazin.cz

 

Kdo krká déle, vyhrává

Jak je vidět, tato „pohonná hmota“ dobře zafungovala a soutěžící se mohli předvést v dobré formě. Fanoušci tohoto sportu nevěřili svým uším, když známý šampion, 181 kilový Eric „Badlands“ Booker svůj výkon omezil jen na pár „škytnutí“. Hlavní hvězdou večera byl pětatřicetiletý Tim „Eater X“ Janus, který vyloudil 18,1 sekund dlouhý krk poté, co do sebe vpravil osm litrů sladké limonády. „Snažím se v břiše nahromadit co nejvíce vzduchu a soustředit ho na jedno místo. A pak ze sebe dostávám každý kousek vzduchu. Je fakt krása,“ říká svou strategii vítěz Janus.

 

Federace boří tabu

Mezinárodní šampionát v krkání pořádala Světová federace v říhání, sídlící v Ženevě, která se aktivně zasazuje za to, aby krkání nebylo bráno jako společenský přestupek. „Jsme tu proto, abychom ukázali, jak si člověk může po dobrém jídle hezky ulevit – a ještě být za svůj výkon odměněn,“ říká Dave Keating, jeden z pořadatelů a akce a člen Světové federace v říhání.

 

A jak to letos hochům šlo?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1