Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Povahu člověka lze vyčíst z jeho barvy vlasů

Někteří z nás pečují o své vlasy jenom v podobě občasného zastřižení konečků a myjí je obyčejným šamponem. Další zase nejsou spokojeni se svou přírodní barvou vlasů a tak ji mění.

Hodně o nás prozradí hlavně naše barva vlasů, se kterou jsme už přišli na svět. S tou jsme se zkrátka narodili, stejně tak je v ní zapsána i naše povaha – od narození. Když se ale někomu původní odstín vlasů nelíbí, není problém ho změnit. Stačí zajít k nejbližšímu kadeřníkovi nebo si koupit barvu na vlasy v drogerii a rázem je z nás jiný člověk. S naším vzhledem se zároveň změní i naše povaha nebo způsob myšlení. Barvy nás prostě ovlivňují, ať chceme nebo ne. Pokud si obarvíme vlasy, základní povahové rysy zůstanou stejné, jako kdybychom měli svůj původní odstín.

Nová barva naší kštice ale také úzce souvisí s naším podvědomím a lidé okolo se tak mohou dozvědět, jaké pocity dotyčná osoba prožívá nebo jak se mění její charakter. Změna barvy vlasů je také často spojena i s důležitými momenty v našem životě. Mnoho psychologů se shoduje na tom, že hlavně ženy si obarví vlasy nebo jinak upraví účes zejména v situacích, kdy mění zaměstnání, nebo partnera. Všechny změny v životě se tedy odrážejí v našem účesu, hlavně v jeho barvě.

magazin.cz

 

Pokud si změníme odstín vlasů na světlejší než je ten náš přírodní, ukazuje to na problémy v oblasti citů, zejména v lásce. Lidé s obarvenými vlasy na blond by rádi našli pravou lásku a nebojí se  pro to i něco obětovat. Pokud jim někdo v lásce nepřeje, projeví se jejich bojovnost. Zejména ženy s odbarvenými vlasy prý ale často pomlouvají osoby ve svém okolí. Posuďte sami, zda je to pravda. Své vlasy také zesvětlují jedinci cílevědomí, kterým záleží na dobrém zaměstnání a dokáží si vybudovat kariéru i autoritu.

Ženy často mění svou barvu vlasů na odstíny červené. Tím dávají okolí najevo, že se v nich probudila vášeň a mnohdy touží i po nevázaném sexu. Muži by si na takové ženy měli ale dávat dobrý pozor, protože rudovlásky dokáží být pěkně zákeřné. Také občas nedokáží být tyto dámy věrné svým partnerům, na druhou stranu jim ale nevadí, že si i jejich partner užívá s jinými ženami. V posteli jsou červenovlasé slečny divoké a rády si se svým milencem hrají. Chování některých lidí, kteří si obarvili své vlasy na červeno, je ale občas nedospělé.

Tmavší odstíny volí jedinci záhadní a klidní. Na okolí pak působí tajemným až mystickým dojmem, hlavně proto, že o sobě nedávají moc vědět. Takoví lidé se také každému na potkání nesvěřují se svými problémy nebo pocity. Ženy toužící po vážném a dlouhodobém vztahu to dávají najevo právě změnou barvy vlasů na černou. Potom dokáží být pro muže ideálními partnerkami. Hnědou barvu vlasů si vybírají lidé, kteří se chtějí usadit na jednom místě a založit třeba i rodinu.

magazin.cz

 

Přírodní barva vlasů toho na nás prozradí samozřejmě víc. Jací tedy jsme podle odstínu se kterým jsme se narodili?

Začneme opět u světlých odstínů. Lidé se světlou barvou vlasů jsou velmi citově založení a často touží po velké lásce. Tyto osoby také vyhledávají romantiku i vášeň a něhu. Blondýny a blonďáci jsou ale také mnohdy až přehnaně citliví a naivní. Ženy s blonďatou hlavou prý podle výzkumů více přitahují muže. Téměř 46 % pánů si vybírá za partnerku právě blondýnku. Mezi slavnými hvězdami jsou také často blondýny, které platí za sex symboly. Třeba taková Marylin Monroe je jím dodnes. Vtipům o hloupých blondýnkách nevěřte – psychologové naopak tvrdí, že jsou velmi chytré.

S přírodními hnědými vlasy se rodí lidé klidní a psychicky vyrovnaní. Často jsou také dobrými psychology, protože se dokáží vcítit do druhých lidí a tak jim lépe pomoci s jejich problémy. Hnědovlasí jedinci mají většinou klidný a bezstarostný život. Důležité je pro ně i pohodlí. Ženy s hnědými vlasy jsou mnohdy svůdné a dokáží může zaujmout.

Černovlasí lidé jsou často samotáři. Také je okolí vnímá jako bytosti tajemné. Osoby s tmavou kšticí se nikomu s ničím nesvěřují a své problémy si nechávají pro sebe. Dámy s černými vlasy často přitahují muže, a to právě svou záhadností a nedostupností. Pánové jsou pak spokojeni, že mohou ženu dobývat.

magazin.cz

 

Některé muže (a není jich málo) přitahují ženy se zrzavými vlasy. Není se čemu divit, zrzky jsou prý v posteli pěkné dračice a pánové si s nimi opravdu užijí. Navíc jsou tyto ženy v oblasti sexu velmi vynalézavé a ničemu se nebrání. Také z nich přímo sálá temperament a život si dokáží užít se vším, co k němu patří. Muži se se zrzkami nebudou nikdy nudit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1