Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nebezpečná móda

Že se pro krásu musí trpět, to už někdy slyšel každý z nás. Když ale naše babičky říkávaly toto pořekadlo, jistě nepředpokládaly, že si někdo kvůli kráse úplně zničí zdraví.

Stačí si vzpomenout na těsné korzety nebo těžké sukně, které jistě měly na zdravotní stav svých nositelek neblahý vliv. Dnes si každý už může obléci pohodlné a přesto pěkné oblečení. V našich šatnících se však i v dnešní době objeví poněkud nebezpečné kousky oblečení.

 

Tanga

Mnoho gynekologů a dalších odborníků ženám nedoporučuje toto spodní rodilo nosit. Dochází totiž k tření materiálu prádla o genitální i anální oblast, což přispívá ke vzniku kvasinkových infekcí. Často se také objevuje onemocnění močových cest. Bakterie se totiž právě díky tomuto spodnímu prádlu dostanou snáze z oblasti konečníku do močové trubice, kde způsobí neplechu.

magazin.cz

 

Zeštíhlující prádlo

Mnohé ženy považují zeštíhlující prádlo za nejlepší módní vynález všech dob. Bez jakékoli úpravy jídelníčku či sportování je možné vypadat dobře. Stačí si obléknout právě zeštíhlující prádlo a hned máte o několik velikostí méně. Pokud si zeštíhlující prádlo oblékáte pouze výjimečně když jdete na večírek nebo důležitou schůzku, kde chcete vypadat dobře, je všechno v pořádku. Každodenní nošení zeštíhlujícího prádla by však už mohlo způsobit nepříjemné problémy. Prádlo totiž tělo zbytečně zaškrcuje, což může vést k zánětu močových cest, kvasinkovým infekcím či krevním sraženinám. Objevit se mohou také bolesti hlavy a břicha.

 

Úzké džíny

Mnoho žen si záměrně kupuje o číslo menší kalhoty. Proč? Chtějí do nich totiž zhubnout, kalhoty jsou tedy jakousi motivací. Hubnutí však není vždy úspěšné, a ženy tak často nemohou v úzkých džínách ani dýchat nebo se pohodlně pohybovat. A to je špatně! Úzké kalhoty vaše nohy pevně obepínají a tlačí, čímž nepřirozeně stlačují žíly, ve kterých se zpomaluje proudění krve. Úzké džíny vám tak mohou snadno způsobit křečové žíly. Pokud jsou kalhoty příliš těsné v oblasti klína, mohou se objevit gynekologické problémy. V oblasti pasu zase tlačí kalhoty na žaludek a brzy se dostaví křeče či potíže s trávením.

magazin.cz

 

Těsné podprsenky

Při výběru podprsenky nespěchejte a vyberte si tu, která vám opravdu sedí, nikde vás neškrtí a netlačí. Nejenom, že nebude špatně zvolená velikost podprsenky vašemu tělo lichotit (nepěkně vám bude tlačit ňadra), ale také může mít na svědomí zdravotní potíže. Poměrně časté je podráždění kůže, objevit se však může také plísňové onemocnění pokožky. V extrémních případech nastanou problémy s dýcháním či zaškrcení uzlin. Vybírejte si tedy vždy správnou velikost podprsenky.

 

 

Vysoké podpatky

Vysoké podpatky vypadají na noze skvěle. Dobře už ale nevypadají následky, které mohou příliš vysoké podpatky způsobit. Ne každá ženy totiž umí na vysokých podpatích chodit. Při chůzi na podpatcích se tak většina žen nepřirozeně naklání na strany, aby udržela rovnováhu. Nejenom, že tento styl chůze moc dobře nevypadá, ale také zatěžuje chodidla. Kvůli vysokému podpatku a sklonu boty se také krčí prsty na nohou, a zároveň se tak ničí chrupavky. Podle lékařů nám nejvíce ničí nohy úzké dlouhé podpatky.

magazin.cz

 

Žabky

Léto je sice ještě daleko, ale mnozí z nás už se těší, až konečně obují tuto obuv. Podle lékařů však žabky nejsou zrovna ideálními botami pro naše nohy. K nejčastějším úrazům, které mají na svědomí právě žabky, patří vymknuté kotníky. Dále se poměrně často objevují záněty pojivové tkáně, které jsou velmi bolestivé. Záněty způsobuje plochá podrážka, která vůbec netlumí nárazy při chůzi.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!