Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Vymyslete si vlastní šperk!

Zdobíte se rády? Ladíte s potěšením své outfity s doplňky? Pokud jste na předešlé otázky odpověděly ano a máte někdy problém nalézt v obchodech pro sebe vhodný šperk, máme pro vás řešení.

Nechte si vytoužený kousek vyrobit. Na internetu lze vcelku snadno vyhledat nabídky šikovných šperkařek. Pak už jen stačí prohledat jejich stránky a třeba najdete, co hledáte. Zaměřte se samozřejmě hlavně na fotogalerie, abyste měly představu, jak je nebo není dotyčná zručná.

magazin.cz

 

Jestliže budete mít štěstí, naleznete rovnou to, co hledáte. Když se tak nestane, zkuste šperkařku oslovit a optat se, zda pracuje i na zakázku. Většina vás jistě neodmítne. Pak už jen stačí jasně formulovat svou představu a počkat na odpověď, zda je možné vámi vymyšlený šperky či šperky vytvořit.

Počítejte ale s tím, že nepůjde o levnou záležitost. Za ruční práci se zkrátka platí. Důležitou složkou konečné ceny je také materiál, ze kterého budete chtít šperk vyrobit. Jinak bude stát doplněk z plastu, jinak zase z tkaniny, kamene nebo třeba z drahých kovů. Vy ale budete mít originál podle vlastního návrhu a to se také počítá! 

magazin.cz

 

A co aktuálně letí?

Límečky! Ty prostě musíte mít a je jedno v jaké podobě. Klasické jsou ty háčkované a je možné, že je ještě některé z vás mají doma schované z dob svého dětství. Na počátku devadesátých let byly hitem, maminky se jich tehdy naháčkovaly… Hezky vypadají i límečky látkové, které mohou být i větší a stanou se tak dominantou outfitu. Určitě neuděláte chybu, když si necháte vytvořit límeček z korálku nebo perliček. Ty jsou většinou drobnější (větší by vás mohly na krku tížit), ale i z obyčejného trička vykouzlí doslova model.

magazin.cz

 

K čemu límečky nosit? Jak už jsme zmínili, vypadají skvěle k obyčejnému triku, s nímž tvoří zajímavý kontrast. Když jimi doplníte šaty, povýšíte svůj outfit na téměř společenský model.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!