Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co na nás prozradí oblíbená barva?

Každý člověk má svou oblíbenou barvu. Ale proč se právě každému líbí jiné barvy? Oblíbená barva prý ukazuje na charakter člověka.

Zelená

Zelená barva symbolizuje přírodu, rovnováhu, naději a klid. Milovníci této barvy jsou zpravidla plaší a klidní, ovšem mnohdy také naivní jedinci. Zároveň jsou konzervativní, vyhýbají se změnám a zbytečnému riskování. Jejich charakteristickými znaky jsou dále trpělivost. Jejich slabinou je mnohdy přehnaná důvěřivost k lidem ve svém okolí.

Červená

Pokud je vaše oblíbená barva červená, pravděpodobně jste člověk se silnou osobností. Nechybí vám odvaha a užíváte si život plnými doušky. Také jste velmi vnímaví a máte vysoké sebevědomí. Nechybí vám ani touha se neustále zdokonalovat a hledat stále nová dobrodružství. Velmi si pak potrpíte na city a emoce.

Růžová

Mezi milovníky růžové patří většinou mladé dívky a romanticky založení lidé. Jejich oblíbená barva pak upozorňuje na jejich zranitelnost po citové stránce. Také jsou to velmi opatrní jedinci, kteří mají rádi sami sebe a touží po opětované lásce.

Žlutá

Jedná se o barvu štěstí a radosti. Tuto barvu mají v oblibě intelektuálové a individuální osobnosti. Milovníci žluté jsou mnohdy nezodpovědní a někdy se zbytečně brzy vzdávají. Také mají přílišná očekávání. Žlutou však mají rádi i jedinci kreativní s uměleckým cítěním.

Hnědá

Hnědou barvu mají rádi lidé seriózní, realisté a tvůrčí osobnosti. Často jsou milovníci této barvy dobrosrdeční, ochotní pomoci a přizpůsobit se okolí. Ovšem také jsou to osobnosti plaché a zdrženlivé. Potrpí si na sociální a materiální jistoty.

Modrá

Modrou milují vyrovnaní, citliví a věrní jedinci. Většinou nemají problémy se přizpůsobit okolí a nejrůznějším situacím, potrpí si na řád a pořádek.

Fialová

Fialová poukazuje na citlivé jedince a introverty. Obvykle se moc nezařazují do kolektivu, raději jsou mimo centrum dění. Milovníci fialové jsou také trpěliví a obětaví.

Černá

Černá je barvou introvertů a lidí, kteří se snaží udržet si nějaké tajemství. Často jsou ro jedinci se sklonem k dramatičnosti. Černá barva ale také značí sklony k depresím a přání jedince uzavřít se do sebe.

Bílá

Bílá barva je symbolem čistoty a nevinnosti. Tuto barvu si oblíbili perfekcionisté a odvážní lidé. Mezi jejich charakteristické znaky patří cílevědomost a touha po svobodě. Velmi rádi v životě začínají a zkouší něco nového.

Šedá

Šedá barva značí nejistotu, vnitřní nestabilitu a strach ze života. Tento strach vyrůstá z obavy ze selhání. Neúspěchy a kritiku milovníci šedé nesou velmi těžce.

Co na nás prozradí oblíbená barva?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!