Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Buďte krásná podle Marilyn Monroe

Marilyn Monroe byla v padesátých letech minulého století sex symbolem a dodnes jím zůstává. Stala se módní ikonou, svou krásou uchvátila mnoho mužů. Vyzkoušejte její triky i vy!

Krása Marilyn Monroe – to nejsou jen blonďaté vlasy a rudé rty. Mnoho beauty triků odkoukala od svého vizážisty Allana Snydera, který ji líčil od jejích hereckých začátků až do pohřbu roku 1962. Tento muž také napsal knihu, ve které popisuje tajné triky na krásu slavných hvězd. Zde jsou ty vlastní Marilyn Monroe:

Pod make-up vazelínu

Dnes jsou běžně k dostání tzv. podkladové báze, na které je pak nanášen make-up. Podobnou funkci plnila u Marilyn Monroe obyčejná vazelína. Na ní pak herečka nejenom nanášela lépe make-up, který také delší dobu vydržel, ale také měla díky vazelíně vyživenou, svěží a mladistvou pleť.

Jenom rtěnka nestačí

Pokud chcete mít rudé rty jako Marilyn Monroe, rozhodně vám nebude stačit jenom rtěnka. Slavná kráska totiž při líčení rtů používala hned pět konturovacích tužek různých odstínů. Tmavší tužky měla na koutky úst a jejich vnější část, světlejší odstíny pak patřily do středu úst. Výsledkem byl větší optický objem rtů.

Trocha lesku

Marilyn si byla dobře vědoma toho, že se zdravý a mladě vypadající obličej na určitých místech trochu leskne. V tom jí pomohla opět vazelína nebo pár kapek kokosového oleje, které jemně vmasírovala na lícní kosti.

Vzorem Greta Garbo

Jedním z módních vzorů pro Marilyn Monroe byla Greta Garbo, zejména její oči. Vizážista oči Marilyn líčil tak, že jí celé oční víčko pokryl až k obočí bílým stínem, který nanesl i k vnitřnímu koutku oka, Takto nalíčené oči pak jsou rozzářené a hluboké.

Oční linky čtyř barev

Bílými stíny však líčení očí pro Marilyn nekončilo. Při malování očních linek používala hned čtyři barvy – černou, hnědou, červenou a bílou. Kočičí protáhlé linky maloval její vizážista barvou černou a hnědou. Bílá tužka pak sloužila k namalování malého trojúhelníku ve vnějším koutku oka, přičemž spojil nejvyšší bod oka s tím nejnižším. Oko pak bylo opticky otevřenější a větší. Bílou tužkou pak měla Marilyn ještě namalovanou vnitřní linku oka. A konečně červenou tužkou byla udělána tečka ve vnitřním koutku oka, což zdůraznilo jeho bělmo.

Úprava falešných řas

Marilyn Monroe vylepšovala své oči falešnými řasami, které však upravovala do přirozenější podoby. Marilyn si tyto řasy nanášela jednotlivě, rozdělené na úzké proužky, To působilo mnohem přirozenějším dojmem. Kromě toho měla Marilyn Monroe falešné řasy zkrácené na polovinu, aby nebyly nepřirozeně dlouhé, ale přitom husté.

Buďte krásná podle Marilyn Monroe

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!