Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
plavky / foto: shutterstock

Vybíráme nové dámské plavky na léto

Léto se kvapem blíží a kdo nepotřeboval plavky doteď, určitě už nějaké brzy potřebovat bude. Nastává období, kdy se mnohé dámy budou snažit do poslední chvíle shodit nadbytečná kila po zimě, aby vypadaly šik.

S tím samozřejmě souvisí i výběr nového modelu plavek, mnohdy nezůstane jen u jednoho, ale pořídíme si rovnou plavek dámských vícero, obzvláště, trávíme-li u vody hodně času nebo se chystáme na dovolenou k moři. Nejste si jistá, jak vybírat? Zkusíme vám poradit.

Jednodílné plavky rozhodně nejsou „out“

Rozhodně neplatí, že dámské jednodílné plavky nejsou „nic moc“. Moderní modely plavek „vcelku“ dokážou být velmi atraktivní, a pokud chceme, můžeme si najít takové, které opravdu zakrývají jen to nejnutnější a pánové z nich budou nadšeni. Příkladem jsou monokiny, plavky, které jsou sice jednodílné, ale horní a dolní část spojuje jen prostorově úsporný kus látky a rozhodně nezahalují příliš. Jsou naopak důmyslné a přitahují pohledy mužů mnohdy více než plavky dvoudílné. Sice nejsou úplně ideální na opalování, ale pokud se chcete cítit dobře, upoutat pozornost a zazářit v něčem neobvyklém, určitě na ně vsaďte, z obrovského množství střihů si určitě vyberete. Monokiny mohou být vhodné i v případě, že nechcete příliš odhalovat své bříško.

Střihů je obrovská škála

Při výběru dámských plavek můžete zahodit konzervativnost. V létě má člověk více odvahy zkoušet něco nového a trochu se „odvázat“. Najděte plavky, které vystihnou vaši osobnost a zároveň se budou hodit k vaší postavě. A bylo by škoda odpírat si vodní radovánky, opalování a koupání, pokud nemáte zrovna postavu tak dokonalou, jak byste ráda. Málokdo má postavu modelek. V plavkách byste se měla cítit příjemně, pohodlně, a některé nedokonalosti se dají trochu poupravit či zakrýt výběrem střihu nebo vzoru. Stačí vědět, na co se zaměřit.

Jak výběrem plavek prospět své postavě

Ujasněte si, za jakým účelem plavky pořizujete, zda se budete věnovat sportovnímu plavání, řádit s dětmi v moři nebo se spíše opalovat, pro každý účel se mohou hodit trochu jiné. Větší bříško nebo například nějakou tu jizvu dokážou umně skrýt jednodílné plavky, například i již zmíněné monokiny. Vhodné jsou i dámské dvoudílné plavky, jejichž kalhotky mají vyšší pohodlný pas, volánky na bocích nebo odpoutají pozornost zajímavým šněrováním nebo tkaničkami na bocích. Určitě platí, že partie, na které nechcete upozorňovat, by na sobě neměly mít výrazný potisk nebo třpytivé aplikace. Dejte si pozor na velikost plavek, příliš malé by tvořily faldíky i tam, kde třeba vůbec nejsou. Pokud máte postavu spíše chlapeckou, nemusíte se bát výrazných detailů, volánků a řasení. Dekolt můžete vylepšit plavkovým horním dílem s push-up efektem. Výrazné vzory upozorní na vaše přednosti, pokud jste korpulentnější, opatrně s nimi. Pomoci může plážová tunika, kterou využijete, pokud potřebujete přes plavky „přehodit“ něco lehkého a přitom slušivého.

Kde moderní plavky pořídit?

Zkusit můžete nákup plavek přes e-shop. Na i-moda.cz je výběr obrovský, a to se týká plavek jednodílných i dvoudílných. V kolekci luxusních plavek si určitě vyberete, není třeba se nějak omezovat nebo dělat kompromisy, ty pravé pro sebe určitě objevíte. V e-shopu naleznete pestrý sortiment, který je připraven na objednávku do 10 dnů a také skladem.

K tomuto článku není otevřena diskuze