Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

15 věcí, bez kterých se neobejde pin-up style

Elegantní retro styl pin-up girls se víc a víc vkrádá do šatníku současných mladých dívek i zralých dam. Oku lahodící protiváha nehezkého hipster stylu se inspiruje nejčastěji 50. lety, občas zabrousí i do starších období.

Směs naivity, koketerie a elegance nabízí možnost posunout svůj outfit podle nálady nebo osobního naturelu pokaždé do jiné roviny. Sedí vám víc lady look, nebo se lépe cítíte jako holčička? Případně jste dostala chuť být za svůdnici? Podle toho, po jakém z typických prvků sáhnete, můžete být každý den jiná.

Nápady na styling lze hledat ve starých reklamách, ve filmech typu Pomáda nebo ve stylu hvězd současné i historické burlesky, např. Dity von Teese nebo Betty Page. Ze zahraničí už i k nám proniká zboží v retro stylu a vznikají e-shopy, zaměřené právě na tenhle druh módy. Jestli i vás uchvátil a chcete to s ním zkusit, tady je 15 věcí, bez kterých se neobejdete.

 

 

1 Swingové šaty. Užijete je nejen, pokud dostanete pozvánku na elektro swing party, ale třeba i na letní procházku po městě, zakončenou ve stylové kavárně či na řece v loďce. Jsou nesmírně ženské a s vhodným tvarujícím spodním prádlem dokážou vykouzlit sexy tvar přesýpacích hodin bez ohledu na konfekční velikost.

 

 

2 Spodnička. Pod šaty se širokou sukní je naprosto nezbytná a právě ona změní řadový outfit na prvotřídní retro model. Je na každé nositelce, zda spodničku vykasá, nebo nechá decentně vykukovat kousek nadýchaného okraje zpod sukně. Druhá možnost je víc stylová a hravá.

 

 

3 Rudá rtěnka. Neříkejte, že vám rudá nesluší nebo že k ní nemáte odvahu. Je spousta odstínů červené, pro každý barevný typ se najde nějaký vhodný.

 

 

Rouge d´Armani, odstín No. 300 Gio, 1000 Kč

 

 

Lancôme l´Absolu Rouge, odstín no. 160 Grand Amour, 890 Kč

 

 

Yves Saint Laurent Rouge pur Couture, edice Kisses, odstín no. 01 Le Rouge, 930 Kč

 

 

Oriflame Giordani Gold Iconic Matte Lipstick, odstín Forever Red, 279 Kč

4 Slušivé spodní prádlo. Zapomeňte na tanga, na sportovní podprsenky nebo spodní košilky. Dopřejte si kvalitní, dobře padnoucí prádlo – povolejte satén, krajky, výšivku či šněrování. Volte širší podvazkový pás, který tělu dodá žádaný tvar, zdobené klasické kalhotky a podprsenku, která vaše přednosti zvedne a udrží na správném místě.

5 Ladné křivky. I když vzhlížíte ke kráskám z amerických časopisů 50. let, nezapomeňte, že žádná z nich se nenarodila s dokonalou postavou. K tomu pomůže šikovné spodní prádlo, které tělo vytvaruje do žádoucí podoby. Pro inspiraci si zajděte třeba k Ditě von Teese.

 

6 Korzet. Aspoň jeden klasický si pořiďte a naučte se ho nosit. Při oblékání budete potřebovat asistenci, aby byl korzet dobře utažen. Proč je to důležité? Korzet vás narovná, přinutí vás držet tělo zpříma, vaše poprsí vynikne a vychutnáte si svoji ženskost. A co teprve obdivné reakce okolí!

 

7 Punčochy se švem. To, že přejdete od punčocháčů k punčochám na podvazku, je samozřejmost. Nejstylovější jsou v tomto ohledu punčochy se švem na zadní straně nohou. Důležité je, aby byl šev stále rovně, což můžete kontrolovat ve výlohách, kolem kterých procházíte. Případně tím připoutat pozornost svého doprovodu, když se zeptáte s andělsky nevinným pohledem: „Prosím tě, můžeš se podívat, jestli mám rovně švy na punčochách?“

 

8 Síťované punčochy nebo punčocháče. Pozor na velikost ok – nesmí být ani velká, ani malá, prostě tak akorát.

 

9 Pouzdrové šaty. Donutí vás zkrátit krok a zpomalit chůzi, jak se na dámu sluší. Navíc v nich budete vypadat zároveň elegantně i důstojně. Ideální jsou v tomto případě padnoucí pouzdrovky s nařaseným živůtkem a s tenkým páskem, nejlépe v pastelových barvách.

 

10 Kolová nabíraná sukně. Užijete ji při nejrůznějších příležitostech. V krátké verzi předvede světu vaše dokonalé nohy, delší varianta ke kolenům milosrdně zakryje kypřejší stehna. Styl dotáhnete již zmiňovanou spodničkou.

 

11 Květina do vlasů nebo šáteček do vlasů. Budete s nimi působit jemně a uvolněně. Květina, byť umělá, vnese do outfitu hravost. Šátek musí být uvázaný jako čelenka a dobře upevněný sponkami do účesu.

 

12 Široký, perfektně padnoucí pásek. Zdůrazní váš pas a dá vyniknout typicky ženské siluetě.

 

13 Krátký kardigan. Přiléhavý svetřík, končící v úrovni pasu, si zapněte přes šaty. Nenápadně zdůrazní vaše poprsí a štíhlý pas.

 

14 Námořnický outfit. Původní pin-up girls byly oblíbené hlavně mezi mariňáky, proto si rády oblékaly kousky evokující námořnickou uniformu či typické oblečení (pruhovaná trička, červeno-modro-bílá kombinace barev, klobouky-lodičky atd.). Především v létě v něm budete vždycky in.

 

15 Klasické lodičky na vysokém podpatku. Stylové jsou v lakované úpravě, ale podstatný je tvar – zakulacená špička a jemně tvarovaný podpatek.

 

15 věcí, bez kterých se neobejde pin-up style

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!