Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Ten správný účes na léto

Víte, jaký účes je v nastávající sezóně in? Hledejte inspiraci na přehlídkových molech předních módních návrhářů.

Svázané

Každý rok řešíme, jak spoutat neposlušné prameny dlouhých a polodlouhých vlasů. Na léto si je nechte určitě narůst, protože v trendu jsou různé druhy culíků a drdolů.

 

Culíky se inspirovali například u značek Hugo Boss, Prada nebo Oscar de la Renta. Hladce sčesané vlasy sepjali vzadu na šíji jednoduchou černou gumičkou, u Oscara de la Renty ještě ozdobili jednoduchou černou stužkou.

 

Uzly ve tvaru polocopů či zámotků zas dominovaly kolekcím Bottega Veneta nebo Tori Burch.

 

Krátká, nesymetricky umístěná pěšinka nad čelem, hladce sčesané vlasy, pár tenkých pramenů, rámujících tvář – a napůl uchycený culík nebo jednotlivé prameny culíku připnuté porůznu do volného chumlu nenápadnými sponkami či vlásenkami tvořily základní pojetí letošního pohodového trendu.

 

Drdoly se hodí spíš na nějakou příležitost – letní slavnost či party jsou to pravé pro uvolněné provedení jindy přísného účesu.

 

Honosily se jimi modelky na přehlídkách návrhářky Alberty Ferretti, Marca Jacobse nebo Dolce & Gabbana. Zdánlivě nedbalý výčes vždy doplnila čelenka, výrazná spona nebo ozdobné široké gumičky.

 

 

Rozpuštěné

Chcete dát svým vlasům svobodu? I na vás vlasoví mágové mysleli. Pro notorické pohazovačky hřívou máme pár tipů pro aktuální sezonu.

 

Rozpuštěné vlasy jsou ve všech případech rovné a uhlazené stylingovými přípravky, případně ještě vyžehlené. Značka Coach preferovala u svých modelek rovně zastřižené vlasy, Roberto Cavalli zvolil tupý sestřih, s nímž vypadají vlasy opticky objemnější.

 

Vepředu je můžete upravit buď precizně zastřiženou ofinou jako u Christophera Kanea, krátkou pěšinkou uprostřed nad čelem (Coach), nebo dlouhou pěšinou po straně, kombinovanou s vlnou nad čelem (Roberto Cavalli).

 

Ofina je vůbec samostatná kapitola letošních vlasových trendů. Přesněji řečeno – miniofiny. Mohli jsme je spatřit třeba na přehlídkách značek Prada nebo Christopher Kane.

 

Rovně zastřižené vlasy vysoko nad obočím sluší jen některým typům obličeje. Jelikož se velmi špatně začesávají, skutečně velmi dobře zvažte, zda se pro vás hodí, než poprvé střihnete. Dobrý kadeřník by vám měl umět poradit, jestli je to pro vás to pravé vlasové.

Holka, nebo kluk? Nebo sci-fi?

Nevybrali jste si nic z předchozích trendů? Jsou na vás příliš holčičí? Zkuste unisex. Nejčastěji jsme ho mohli spatřit na modelkách, předvádějících pro Alexandera Wanga nebo Clavina Kleina.

 

Některé z kreací připomněly dokonce účesy ze starých sci-fi filmů, u jiných jsme si nebyli jisti, zda se díváme na modelku, nebo modela. Polodlouhé účesy v tomto stylu lze vytvořit jak z rovných, tak vlnitých vlasů. Vlasy můžete vyhladit, v případě přírodních vln je naopak zdůraznit.

Ten správný účes na léto

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!