Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dámská moda / foto: https://www.s-fashion.cz/

Dámské boty pro každou příležitost

Jsou ženy takové, které razí heslo, že bot není nikdy dost. Ano, je skvělé mít pestrý botník, který oživí jakýkoliv outfit. Ovšem zapomínat bychom neměly ani na nadčasové klasické boty, jež by měla mít každá žena v botníku!

Dámské boty patří mezi nejoblíbenější kousky šatníku mnoha žen.

Dámské boty, které jsou nadčasové

Již jsme zmínili ony typy bot, které jsou vděčnými kousky. Drží se na trhu módy již mnoho let a ještě dlouho také budou. Jimi rozhodně nic nezkazíte. Hodíte ke každému outfitu. Které to tedy jsou? Budeme rozebírat téma lodiček, různých typů letních bot i kozaček na zimu. Ke každé podkapitole připojíme i nejnovější trendy na módní scéně, kterými můžete obohatit vaši sbírku.

Vyberte si ty správné lodičky

Z oněch společenských nadčasových kousků můžeme mluvit o klasických lodičkách. Tyto lodičky by rozhodně měly mít užší špičku. Ta opticky prodlouží nohy, zatím co zakulacená špička chodidlo může na první pohled až deformovat. Taktéž podpatek bychom měli vybírat s rozmyslem. Budou to boty, které skutečně vynosíte. Budete na nich muset vydržet celý den v práci či celou noc na plese nebo jakékoliv jiné společenské události. Ideální výška podpatku je zhruba +/- 8cm. Vždy záleží na preferencích a výdrží každé jedné z nás.

Co se týče barev, i zde se hodí mít klasický barevný základ. Ano, černé lodičky se hodí absolutně ke všemu a na jakoukoliv příležitost. Jsou rozhodně nadčasové. Taktéž barva krémová/starorůžová je snadno kombinovatelná. Nebojte se ani červené! Mnoho žen si myslí, že je nutností bílá barva na lodičkách. Ta se hodí spíše pro nevěsty, není nutné je vlastnit.

 

Máte-li základ, můžete uvažovat o rozšíření vaší sbírky lodiček krapet zajímavějšími kousky. Letos jsou rozhodně v kurzu barvy pastelové! Jedná se o velmi příjemné barvy, jako je třeba baby pink (světle růžová), baby blue (světe modrá), tyrkysová, mintová/mentolová nebo pastelová žlutá. Tyto barvy rozzáří každičký outfit a upoutají na sebe elegantně pozornost.

Letos frčí také metalické barvy! Taková rosegold (růžové zlato) je rozhodně na lodičkách zajímavá. Neopouští se ani od třpytek či flitrů. Takové boty se budou třpytit na míle daleko. Co je ovšem již za zenitem, jsou boty s ostny, které nám evokovaly až rebelský/punk styl. A ani platforma se již nenosí.

Letní botičky na každodenní nošení

Existuje hromada typů letních bot. Je tolik pestrý výběr, že si skutečně vybere každá žena z nabídky. V tomto roce si můžeme nadále všímat populárních slip-onů. To jsou boty nápadně podobné klasickým jarmilkám. Na nošení jsou vysoce komfortní. Stačí nazout a vyrazit do víru města. Do těchto bot však nepatří klasické ponožky. Pořídit si musíte ty velmi nízké, které se hodí také do balerín, případně vložku do bot, kterou budete moci prát. Opět máte na výběr slip-ony v barvách pastelových, třpytivé, v metalických barvách nebo ony klasické černé a bílé, které si můžete samy dle vlastní fantazie pomalovat pastelkami na textil.

Slip-ony mohou být pouze momentálním trendem, ovšem nestárnoucí klasikou jsou rozhodně tenisky v různých barvách s bílou špičkou. Máme pro vás malý tip! Pokud již tyto boty mají nějaká ta léta za sebou a bílá není už tak úplně bílá, jednoduše použijte pastu a kartáček. Těmito pomůcky boty vyčistěte a budou jako nové. Spíše mladší dívky mohou měnit na teniskách tkaničky a dodávat botám šmrnc. Černé jsou praktická klasika, bílé jsou již méně praktické. Rozzářit svůj outfit můžete ne tak profláklou červenou, fialovou, vínovou, oranžovou nebo třeba zelenou. Barev se nebojte, je přece léto!

Ani botaskám se nevyhnul trend metalických a pastelových barev, případně třpytek a flitrů. Na trhu najdete různé populární značky, které ačkoliv působí sportovně, dají se kombinovat i k šatům nebo sukni. Nevíme, kdo tento trend vymyslel. Nicméně jej milujeme! Sportovní elegance, sportovní styl v kombinaci s ryze cute outfitem – to je zkrátka ideálka na každodenní nošení. Trendem poslední doby jsou botasky, k tomu oblečete rifle, které dole ohnete, aby vám byly vidět kotníky. A právě do této holé části kůže můžete zakomponovat vtipné ponožky s potiskem nebo děrované silonky. Dodají čistě jednoduchému outfitu ten správný šmrnc.

Pokud si ovšem potrpíte na klasiku, pak sáhněte po klasických sandálkách. V posledních letech vévodí sandálkům hnědá barva! Hnědá nám připomíná styl boho. Ten se nachází někde na pomezí hippie, indiánský a retro. Navíc se tato barva hodí ke všemu. Klasickým zajímavým detailem na těchto botách jsou malé třásně. Ty ještě podněcují již zmiňovaný boho styl. Je to neotřelé, efektní a přesto ryze jednoduché. Dalším velkým hitem je šněrování. Sandálky můžete vyšněrovat až ke kolenům. To je, panečku, bomba! Boty sladíte jak s šaty, tak s kraťasy. Ovšem nedoporučujeme dlouhý pobyt na sluníčku, to byste pak měly velmi zajímavě opálené nohy.

Dámské zimní boty

Velkým trendem jsou velmi vysoké kozačky až nad kolena. Ty opticky prodlužují nohy. V zimě bez problému zahřejí a navíc si pak můžete v chladnějších dnech dopřát i sukni nebo šatečky. Každoročně bývá populární barva vínová/burgundy, v které můžete zvolit právě ony kozačky. Semiš už tomu jen dodá ten správný ženský styl.

Na scénu se opět vrací širší podpatek. Je stabilnější, pohodlnější a vydržíte na něm celý den. Ovšem je na vás, zda se vám tento typ bot zalíbí. Ačkoliv širší podpatek je trendy, naopak od platforem na botách se upouští. Ty už mají onu slávu ve světě módy za sebou. Jsme si však jisti, že se brzy opět vrátí. Všechna móda se vrací.

Pokud dáváte přednost pohodlí a menšímu podpatku, pak jsou pro vás to pravé dámské traktorky. Jedná se o boty, které mají širší podrážku, takže vám nebude na nohy zima, nicméně jsou skoro bez podpatku, proto jsou i pohodlné. Mnohdy mívají zevnitř kožešinku, které i lehce vyčuhuje ven z bot a dodává jim zajímavější vzhled. Boty jsou na šněrování a je pro ně charakteristický jejich vzhled. Černé jsou sice klasika, ale nejsou tolik běžné. Daleko běžnější jsou odstíny hnědé, hořčicové a béžové. Malinko veselejší jsou pak populární baby pink, baby blue či jakákoliv živá barvička.

K tomuto článku není otevřena diskuze