Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
kosmetika / foto: shutterstock

Jak se postarat o svou pleť podle nejnovějších trendů

Trápí vás suchá a citlivá pokožka? Chcete bojovat proti vráskám i kruhům pod očima? A ještě k tomu navíc používat produkty, které nejsou testované na zvířatech?

Tohle všechno je dnes možné. Moderní kosmetické výrobky odráží potřeby zákazníků, a tak je na trhu více značek, jež vám mohou nabídnout, co hledáte.

Péče o pleť je to nejpřínosnější, co můžete pro svůj vzhled udělat. Současná dekorativní kosmetika sice dokáže téměř zázraky, pokud ji umíte správně použít, ale lepší je, když musíte zakrývat co nejméně nedokonalostí. A jen malé procento žen má to štěstí, že se mohou chlubit bezchybnou pletí, aniž by jí věnovaly péči. S přibývajícím věkem se počet těchto vyvolených ještě zmenšuje, protože zatímco v mládí si pokožka s mnoha neduhy poradí sama, v dospělosti a stáří už potřebuje podpořit. Ptáte se čím? Přece produkty, které jsou momentálně trendy.

Denní a noční zklidňující krémy nikdy nevyjdou z módy

Bez krému se neobejdete, ať už je vaše pokožka jakákoliv. Důležité je pořídit si správnou variantu – tedy určenou na suchou, mastnou či jinou pleť. Pravidelně kůži promazávat je důležité, aby byla jemná a vláčná, některé krémy navíc redukují podráždění, chrání proti škodlivým vlivům a omezují tvorbu vrásek.

Mezi oblíbené produkty v poslední době patří třeba denní krém na suchou pleť značky Sebamed. Ušetří vám práci, jelikož je vhodný i jako základ pro make-up, a mohou jej používat také alergici, ekzematici či děti.

Boj s kruhy pod očima je snad věčný

Kruhy pod očima jsou jedním z nejčastějších problémů, na něž si stěžují ženy každého věku. Určit jejich příčinu nebývá snadné, mohou být totiž důsledkem stresu, fyzické únavy, psychického vyčerpání a mnohých dalších stavů, které spousta lidí zažívá zcela běžně. Kosmetické značky se nám neustále snaží nabízet nové korektory a žluté krycí tyčinky, ale většina z nich nefunguje tak, jak by člověk očekával.

Hitem posledních měsíců v oblasti boje s kruhy pod očima je krém Remescar. Ten obsahuje unikátní sérum, které pronikne do pokožky, zabraňuje hromadění tekutin, čímž se odstraní otok, a snižuje aktivitu mikro-mimických svalů. Výsledkem je redukce váčků a kruhů pod očima až o 75 %. Za zkoušku rozhodně stojí.

Out jsou hlavně produkty testované na zvířatech

Čím dál více žen se v poslední době zajímá o to, čím se živí, do čeho se oblékají a co si dávají na pleť. Naprosto tabu jsou veškeré výrobky s obsahem palmového oleje nebo testované na zvířatech. Do popředí se dostává veganská kosmetika, která ovšem není tak drahá, jak by se dalo očekávat. Do skupiny veganských produktů se řadí i série Cosmetic Kitchen – tedy výrobky, jež si vlastně vytvoříte až doma. Zakoupíte suroviny, smícháte je a vlastnoručně si vyrobíte sprchový gel, tělové mléko, mýdlo nebo koupelovou kouli.

Tak jaké z aktuálních trendů v kosmetice zaujaly vás?

K tomuto článku není otevřena diskuze