Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Umělé řasy / foto: shutterstock

Umělé řasy mohou vážně poškodit zrak

Nosíte umělé řasy? Pozor na rizika, která tato kosmetická aplikace přináší!

Trend aplikace umělých řas dorazil již před několika lety i k nám a stal se velmi oblíbeným a pohodlným prostředkem, jak vypadat stále upraveně a svůdně. Zpočátku však klientka musela za aplikaci zaplatit poměrně

vysokou částku - nemohla si ji zkrátka dovolit každá. Průběžně se ale na trh začaly dostávat nové materiály a značky, konkurence narůstala a snižovala se i cena. V dnešní době jsou již umělé řasy mnohem dostupnější, kosmetické salóny se předhánějí, který nabídne nižší cenu, službu nabízejí i některé slevové portály. Snížení ceny se ale musí někde odrazit, a v tomto případě salóny sahají po levnějších a bohužel nepříliš kvalitních materiálech a prostředcích potřebných k aplikaci, které jsou dováženy z Asie. Materiály často obsahují nebezpečné, až zdraví poškozující látky, jako například formaldehyd či silně alergizující ethyl akrylát, který obsahují všechna lepidla na trhu vyrobená v Asii.  

Jakým zdravotním rizikům vystavujete oči?

Nekvalitní lepidla mohou způsobit infekci, podráždění nebo alergickou reakci. Konkrétní problémy jsou poté popisovány jako svědění očních víček, slzení, pocity pálení očí, otok a bolest očních víček, stíny v pohledu způsobené umělými řasami, nesprávné umístění řas, hnisavý výtok a nejčastěji syndrom suchého oka.

Jak postupovat v případě komplikací?

Pokud se některý problém u nositelky umělých řas projeví, měla by si okamžitě nechat řasy odborně odstranit a kontaktovat očního lékaře, která jí poradí, jak poškozenou oční oblast léčit. Jestliže by dotyčná problém ignorovala a s heslem "pro krásu se musí něco vytrpět" pokračovala v nošení umělých řas, mohlo by dojít až k nenávratnému poškození zraku!

Buďte důsledná!

Volbu, co si dát na řasy, tak blízko k důležitému orgánu – oku, má tak každá žena ve svých rukou. Pokud se pro ně přece jen rozhodnete, ujistěte se, že aplikaci provádí zkušená a řádně proškolená kosmetička, jsou při ní používány čisté nástroje a hlavně lepidlo, které neobsahuje výše zmíněné alergeny.

Umělé řasy mohou vážně poškodit zrak

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!