Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Barevné prádlo / foto: shutterstock

To nejhorší, co si můžete vzít na sebe

Myslíte při oblékání na svůj vzhled, nebo spíše na své pohodlí? Především by vás mělo zajímat vaše zdraví a právě podle toho volit oblečení. I když není zrovna podle poslední módy.

Podle odborníků každý den několik milionů lidí na celém světě dobrovolně hazarduje se svým zdravím tím, že se špatně oblékají. Nevhodné oblečení může způsobit bolest, zranění, ale také vážnější a nepříjemné zdravotní komplikace. Nejhorší jsou opasky, tanga, klobouky nebo podprsenka.

Také se oblékáte převážně podle aktuálních módních trendů? Tak to patříte do rizikové skupiny. Je nutné si

uvědomit, že na nejnovější módní kousky nemusí být zrovna každý stavěný. Jinými slovy – co se hodí pro ostatní, nemusí se hodit vám, ani vám to nemusí slušet. Pamatujte si, že vhodné oblečení je zpravidla to pohodlné, které vás nikde neškrtí, netlačí a nezpůsobuje vám bolest.

Asi tím vůbec nejnebezpečnějším kouskem oblečení je podprsenka. Mnoho žen si kupuje špatnou velikost, a tak jim prádlo dokonale nesedí, tlačí je a způsobuje jim nepříjemný tlak či bolest. Špatně padnoucí podprsenka pak úzce souvisí s rozvojem zdravotních problémů, jako jsou potíže s krční páteří, bolest zad, ramen a hlavy. Do podprsenky se určitě vyplatí investovat a rozhodně si vybrat tu správnou velikost. Dámy s plnějším poprsím by si pak měly vybírat kousky s širokými ramínky.

I taková peněženka vám dokáže ublížit, zvláště pak pánům. Ti totiž dávají svou peněženku do kapsy u kalhot. Nevhodné je určitě umístění peněženky v zadní kapse kalhot. Tam totiž zabraňuje správnému způsobu sezení. Člověk má tendenci se neustále vrtět a hledat správnou pohodlnou podobu, což však vede k přetěžování dolní části zad.

Ani přední kapsa kalhot není vhodným místem pro vaší peněženku. Problém nastává opět při sezení, kdy peněženka tlačí na tepny v oblasti třísel. Tehdy dojde k zhoršení krevního oběhu v této části těla, a tak se objeví bolest v tříslech či stehnech. Hrozí také další zdravotní komplikace.

Většina žen nosí každodenně těžkou kabelku, čímž však zatěžuje svá záda. Ta pak začnou bolet, objevit se může také silná bolest hlavy. Časté nošení těžké kabelky pak může vyústit ve špatné držení těla, což s sebou přináší další zdravotní potíže.

Odborníci také nedoporučují časté nošení kalhotek typu tanga. Toto spodní prádlo mnohdy způsobuje infekce, ale i nepříjemnou bolest.

Těsné klobouky nebo brýle mají na svědomí silné bolesti hlavy. Také příliš utažený pásek nebo těsné kalhoty vám uškodí. Způsobí například znecitlivění třísel a stehen, dlouhodobé tlačení na oblast břicha vám může způsobit třeba i potíže se zažíváním.

To nejhorší, co si můžete vzít na sebe

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!