Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Postele s úložným prostorem / foto: Shutterstock

Postele, které šetří prostor

Ne každý má velkoryse řešený byt, do kterého se mu vejde vše, co potřebuje.

Zejména v panelácích jsou jednotlivé místnosti dosti malé, proto se snažíme prostor maximálně využít. V tomto směru nám dobrou službu prokáží postele s úložným prostorem.

Na masiv je spolehnutí

Tento typ postele potřebuje kvalitní dřevo. Z toho důvodu byste měli dát přednost masivu před laminem. Nejpoužívanější je dubové nebo bukové dřevo. Narazit ovšem můžete též na olši, břízu, javor a jasan. Bočnice postelí z masivu dosahují šíře až 4 cm, což je samo o sobě zárukou kvality.

Provedení

Postele z masivu, které naleznete na webových stránkách www.spime.cz, jsou velmi bytelné. Mají čelo, jež dosahuje zpravidla výšky 90-100 cm, výška bočnice je 45 cm. K tomuto rozměru je nutné připočíst ještě výšku matrace, kterou budete na posteli používat. Spojení mezi jednotlivými díly zajišťuje kvalitní kování a středová lať s variabilním nastavením výšky nohy.

Povrchová úprava

Důraz na kvalitní zpracování je znát též na povrchové úpravě, kterou provádí německý výrobce BIOFA. Ten dbá na použití pouze přírodních materiálů ve formě směsi olejů a pryskyřic s významným obsahem včelího vosku.

Jednoduchá montáž

Postel z masivu se celkem skládá z 5 dílů, jež jsou vzájemně upevňovány pomocí závěsného kování. Díky němu je postel rychle smontována i demontována.

Kde naleznete úložný prostor?

Ten je skrytý mezi nohami postele za tenkou výplní z masivu. Postele s úložným prostorem tak nepůsobí těžkopádným dojmem, nýbrž celkový design je vlivem členitého řešení odlehčen. Do nitra postele se dostanete přes lamelové rošty pracujícími na principu pístového nožního zvedání.

2v1 nebo samostatně?

Výše uvedený příklad hovořil o posteli s úložným prostorem zabudovaným. V případě, že vlastníte postel běžnou, můžete si nechat vyrobit úložný prostor na míru, či zakoupit box pod postel standardizovaný. Ten je tvořen rámem z masivu a dnem. Jeho rozměr je vždy o 10 cm menší, než jsou rozměry postele.

Výhody samostatného boxu

Úložný prostor ve formě dřevěného boxu nezabraňuje ventilaci matrací, má neomezenou hmotnost dna a můžete v něm uložit i vyšší předměty. Jelikož je rozměrově o trochu menší než postel, nesnižuje přístup k ní, a zároveň nevzbuzuje dojem nevzhledné bedny.

Kde nakoupit?

Zmiňované typy postelí naleznete v e-shopu českého výrobce s mnohaletými zkušenostmi www.spime.cz. Jak už název napovídá, tato rodinná firma založená v roce 2001 se věnuje výrobě a prodeji vybavení, jež úzce souvisí se spánkem. Proto se v jejím sortimentu nachází postele, rošty, matrace a matracové chrániče, polštáře, lůžkoviny a noční stolky. Jistě vás zaujmou mimořádně příznivé ceny, akční nabídky a kategorie s výprodejovým zbožím.

K tomuto článku není otevřena diskuze