Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Barevné zdravotnictví / foto: Shutterstock

Zazáří konečně české zdravotnictví barvami?

Pokud patříte mezi milovníky amerických seriálů z nemocničního prostředí, občas nejspíš doslova zíráte.

Taky byste chtěli, když už tedy musíte trpět na operačním sále, raději chirurga s veselou chirurgickou čepicí? Nebo pro své dítě doktorku v halence s Disney motivy?

Dobrou zprávou je, že barevná zdravotnická móda přišla už i do Čech. E-shop Medical-uniforms.cz k nám přivezl americkou módní značku Cherokee, která se specializuje na kvalitní pracovní oděvy, včetně těch pro lékaře a zdravotnický personál.

Dámské zdravotnické oblečení, které pacienty zbavuje strachu i beznaděje

Jak vypadají třeba dámské zdravotnické halenky? Kromě toho, že vaše ošetřující lékařka, ale ani zdravotní sestra, již nemusí být v tradiční bílé nebo modré barvě, rozhodně si mají možnost zvolit i výrazně slušivější střihy. Pracovní oděvy jsou převážně z bavlny a strečových materiálů, které ani na pohodlných střizích nedeformují slušivou siluetu. V kombinaci s celou řadou pestrých i pastelových barev působí velice žensky a samozřejmě pozitivně na pacienta.

Zejména na ty dětské pacienty si značka Cherokee přichystala ještě něco navíc. Pestré vzorované zdravotnické oděvy zdobí srdíčka, kočičky, kytičky, ale i animáci.Doktorka s myšákem Mickey nebo s Minnie nemůže ani v dětském pacientovi vzbuzovat strach. V kolekci najdete i motivy s Lvím králem a celou řadou dalších.

Fonendoskopy, které nestudí a září barvami

Barvy ale vtrhly i do vyšetřovacích přístrojů. Moderní fonendoskopy už nejsou pouze nudně stříbrné a nechladí. I váš lékař si teď má příležitost pořídit kvalitní fonendoskop v malinové, burgundské, tyrkysové, nebesky nebo námořnicky modré barvě. A v celé škále dalších. Nové fonendoskopy jsou navíc mnohem příjemnější, nejen pokud jde o barvu. Vybaveny jsou nechladivými kroužky. Ty potěší zejména pediatrické pacienty a jejich rodiče.

K tomuto článku není otevřena diskuze