Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Slepá vůně / foto: shutterstock

Nechte své smysly opojit vůní niche parfémů

Narazíte na ně v lepších online i kamenných parfumériích a jejich ceny patří obvykle k těm nejvyšším. Niche parfémy jsou totiž originály. Je to stejné, jako když si koupíte svetr z vlny a kašmíru. Unosíte oba, ale poznáte rozdíl.

Pokud milujete svobodomyslnost a nezávislost, je niche parfém určen přesně pro vás

Slovo niche totiž v překladu znamená nezávislost a mimořádnost, také ojedinělost. A přesně to jsou charakteristiky, kterými lze popsat tento druh parfémů, jejichž složky patří obvykle k těm nejdražším. Jejich cena je řadí do sortimentu vzácných produktů určených pro ty, kteří ocení delikátnost vůně a její tradici. Vývoj niche vůně bývá totiž několikaletou záležitostí, některé parfémy si však vyžádají i desetiletí. Recept na vzácnou kombinaci se potom udržuje v tajnosti a předává se mezi generacemi. Parfém tak získává svoji historii a vlastní příběh.

Drahé ingredience, drahý parfém

Za vysokou cenou niche parfémů stojí kromě časově náročného vývoje i vysoká cena jeho složek. Ingredience do niche parfémů se dovážejí ze všech koutů světa a jsou poměrně vzácné. Sehnat pravou damašskou růži, santalové dřevo či stříbrné kadidlo není úplně snadnou a levnou záležitostí. Proto si na nákup niche parfému raději vyhraďte větší obnos a vybírejte opravdu dobře.

Vysoká cena je vykoupena kvalitou a dlouhou trvanlivostí vůně

Na druhou stranu za svoje peníze dostanete velmi kvalitní a intenzivní parfém, jehož při každém použití upotřebíte pouze minimální množství, takže vám pravděpodobně vydrží déle než obyčejná vůně, kterou na sebe musíte lít po litrech. Výroba niche parfémů je považována spíše za avantgardní umění než za komerci. Jejím výsledkem jsou dámské i pánské verze či velice oblíbené unisex niche parfémy, které mohou používat oba partneři zároveň a tím skrze vůni posilovat vzájemné pouto.

Nechte své smysly opojit vůní niche parfémů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!