Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zelené oční stíny / foto: shutterstock

Jak nalíčit oči, aby vynikla barva vaší duhovky?

Zvolíte-li oční stíny v barvě vaší duhovky, líčení bude vypadat dobře, slušivě, určitě jím nic nezkazíte, ale budete působit nevýrazně.

Pokud ale zvolíte barvu, která se nachází na opačné straně barevného spektra než barva vašich očí, vaše líčení získá neskutečný šmrnc.

Barva očních stínů z opačné strany barevného spektra vytáhne barvu vaší duhovky, oči tak mnohem více vyniknou, prozáří se.

Jaké vhodné odstíny tedy použít k barvě vašich očí?

Modré oči

Modré oči oživíte například zářivou zlatou nebo tlumenou šedivou barvou. Na denní nošení modré duhovky krásně zvýrazní meruňkový nebo broskvový oční stín, díky kterým se přímo vytáhne přirozená modř očí. Pro světlou variantu modrých očí se hodí neutrální smetanová, béžová nebo jemná šedá. Něžným a mladistvým dojmem budete působit ve světle růžové. Pokud máte rády výrazné barvy, vyzkoušejte třeba tmavě fialovou. Pro večerní líčení je potom vhodná sytá čokoládová, nugátová, nebo šedé kouřového líčení. Výrazně modré a zelené oční stíny se spíše nedoporučují.

Zelené oči

Zelené duhovky nejlépe vyniknou díky fialovým očním stínům. Pokud máte tmavší zelené oči, můžete použít tmavě fialovou až švestkovou barvu očního stínu, světlejší fialkové odstíny jsou vhodnější pro světle zelené duhovky. Vaše oči krásně rozjasníte, použijete-li hnědou, sytou růžovou, stříbrnou nebo sytější modrou. Vyzkoušet můžete i metalickou zlatou. Vyhněte se odstínům tyrkysové, výrazně zelené a žluté. Tyto oční stíny vašim očím dobrou službu neudělají.

Šedé oči

Majitelkám šedých očí sluší jakékoliv výraznější barvy. Mezi favority patří kovové odstíny, tmavá modř nebo sytě švestkový oční stín. Zajímavého efektu dosáhnete s očními stíny v tónu do oranžova. Ženám s šedými duhovkami však padnou i další barvy, například zelená, modrá, tyrkysová, růžová nebo fialová.

Hnědé oči

Ženy, které mají hnědé oči, mohou volit z pestré škály barev očních stínů. Na běžné denní nošení vypadají skvěle odstíny béžové, meruňkové nebo zelené. Vyzkoušet můžete také růžovou, zlatou, fialovou nebo třeba žlutou barvu, vaše líčení tak dosáhne výraznějšího nádechu. Odstíny volte buď hodně syté nebo naopak světloučké, aby vaše oči vypadaly výrazněji a nezapadly. Vyvarujte se odstínů červené, ve kterých se budete jevit unavená.

Samozřejmě spoustu žen nemá duhovky pouze v jedné barvě, ale mají šedozelené, hnědozelené, modrošedé a podobně. Berte tento článek proto pouze jako takový malý návod pro vás, samy už si své líčení dolaďte tak, abyste se v něm cítily neodolatelné.

Jak nalíčit oči, aby vynikla barva vaší duhovky?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!