Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Opuncie / foto: shutterstock

Zázrak zvaný opunciový olej

Pokud se žena pídí po možnosti, jak zatočit s přibývajícími vráskami, jistě se dostane i k opunciovému oleji. Říká se mu totiž také přírodní botox.

Opunciový olej je nejdražší olej na světě. Z jakého důvodu? Opunciový olej se lisuje ze semínek získávaných z dužiny plodů opunciových kaktusů. Oleje je v těchto semínkách velmi málo. Semínka se z opuncií sklízejí pochopitelně ručně, což se na ceně oleje nejvíce odráží. Na 1 litr opunciového oleje je potřeba 800 kg plodů opuncie, tedy na jednu 15 ml lahvičku je to téměř 12 kg plodů.

Na výrobu kvalitního opunciového oleje se musí zpracovávat pouze plody dostatečně zralé, nesmí být nahnilé nebo napadené škůdci.

Opuncie původně pochází z oblasti dnešního Mexika, kde se již od dob Aztéků používají k mnoha léčebným účelům.

Jde o dlouhodobě udržitelný produkt, s téměř nulovou uhlíkovou stopou a velice pozitivním ekologickým dopadem.

Svou popularitu si opunciový olej získává především pro schopnost vyhlazovat drobné mimické vrásky. Má mimořádné schopnosti hloubkové hydratace, pleť dokonale vyživuje, skvěle se vsakuje a oproti jiným olejům nezanechává téměř žádný mastný film. Obsahuje vysoké množství esenciálních mastných kyselin, aminokyselin, minerálů a vitaminu E. Pleť je po něm pružná a rozjasněná. Je velice vhodný pro zralou pleť. Vzhledem ke svým účinkům na drobné vrásky může plně nahradit drahá oční séra nebo protivráskové krémy. Kromě vaší pleti si jím můžete opečovávat  i ruce. Dokáže výborně vyživit nehtovou kůžičku a zabraňuje třepení a lámání nehtů.

Opunciový olej používejte na navlhčenou pleť. Malé množství oleje konečky prstů vmasírujte do vyčištěné pleti, ideálně na noc. Pokud olej použijete i ráno, jeho účinky se samozřejmě zvýší.

Zaujal vás tento klenot v podobě opunciového oleje?

Zázrak zvaný opunciový olej

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!