Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Retro váha / foto: shutterstock

Mechanické a retro kuchyňské váhy ozvláštní vaši kuchyni

Bez ní se vaše pečení a vaření neobejde. Aby bylo všechno dokonalé a suroviny použité ve správném množství, musíte je odvážit.

Při výběru kuchyňské váhy sáhněte po modelech s retro nádychem. Jaké jsou jejich výhody a v čem spočívá jejich výjimečnost?

Retro je in

Možná ji najdete v kuchyni vaší maminky. Mechanické a retro kuchyňské váhy směle konkurují váhám digitálním. Kromě jejich funkčnosti a přesnosti jsou skvělým designovým doplňkem do každé kuchyně. Stačí si jen vybrat!

Mechanická, nebo retro váha?

Pokud jste se rozhodli pro první možnost, určitě neuděláte krok vedle. Mechanické kuchyňské váhy nejsou vůbec drahé, mají vyšší základní váživost a na jejich používání nepotřebujete baterii. Co byste však ovládat měli, je umět váhu správně vyvážit a až potom použít. Jediným mínusem je asi jen fakt, že mechanické váhy nezváží na gram přesně, resp. číselný údaj neukážou tak, jak je to v případě vah digitálních. Navíc jejich vzhled je natolik originální, že si je jednoduše zamilujete.

Na stůl, nebo na stěnu?

Záleží na tom, jak velkou kuchyní disponujete a kolik prostoru na pracovní desce potřebujete. Vybrat si můžete mezi klasickými stolními kuchyňskými váhami nebo závěsnými.

Některé typy závěsných vah jsou vybavené ještě alternativními funkcemi – hodinami nebo minutkou. Váživost závěsných vah je mírně omezená kvůli konstrukci. Počítejte s váživostí do 3 kg.

Nosnost váhy

Běžná domácnost si vystačí s váhou, jejíž nosnost je od 2 do 5 kg. Mechanické váhy tento parametr splňují. U závěsných vah, jak jsme už uváděli, je váživost omezená a vystačit si musíte s 3 kg.

Materiál misky

Přijde vám tento parametr jako nepodstatný? Kromě toho, že plastové misky mohou někdy působit levným dojmem a levné také skutečně jsou, nezaručí vám odolnost vůči pachům a chuti. Pokud je miska navíc bílá, může se stát, že časem zažloutne. Mezi odolnější a kvalitnější materiály patří určitě sklo, nerez či chróm. Vyberte si takovou váhu, která bude nejen lahodit vašemu oku, designem zapadne do vaší kuchyně, ale manipulace s ní a její údržba bude bezproblémová.

Mechanické a retro kuchyňské váhy ozvláštní vaši kuchyni

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!