Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Povislá kůže / foto: shutterstock

Váš věk nejvíce prozradí krk a dekolt

Můžete mít pěstěnou pleť na obličeji a vypadat o léta mladší, ovšem budete-li zanedbávat péči o krk a dekolt, svůj věk nezapřete.

S postupem let se totiž v těchto místech začnou objevovat pigmentové skvrny, vznikají vrásky, ať už příčné na krku nebo hluboké rýhy v dekoltu, povoluje se kůže na prsou, objevuje se takzvaná druhá brada. Vliv na vznik těchto neduhů mají hormonální změny a také gravitace.

Krk a dekolt potřebují ještě důkladnější péči než náš obličej, protože pokožka zde je tenčí a je v ní mnohem méně mazových žlázek, takže se sama nedokáže udržovat v perfektním stavu. Obzvláště v létě, kdy dekolt odhalujeme velice často, se jistě nechceme prezentovat povadlou kůží a vráskami. Proto péči o tyto partie věnujme ve své skin care dostatek pozornosti. Rozhodně svou péči zintenzivněte už ve věku kolem třicítky, kdy se mohou začít objevovat první vrásky. A především prevence je to nejdůležitější.

Stejně jako obličej i krk a dekolt čistěte dvakrát denně kvalitními čistícími mléky, gely nebo oleji. Poté pleť ztonizujte a ošetřete sérem a krémem určenými přímo pro partie krku a dekoltu. Jednou týdně si dopřejte peeling a výživnou či hydratační masku. Peeling provádějte peelingem určeným na obličej, je jemnější a nepodráždí tedy křehkou pokožku dekoltu.

Určitě nezapomínejme chránit partie krku a dekoltu před UV zářením. Používání krémů s faktorem minimálně třicet by mělo být samozřejmostí. V létě klidně sáhněte po padesátce. Chcete-li svou pokožku chránit co nejvíce a přesto nebýt za bledulky, používejte raději samoopalovací přípravky.

Nejenom kosmetická péče má vliv na to, jak vypadá náš krk a dekolt. Souvisí s tím rovněž správné držení těla. Pokud se hrbíme, svaly na přední straně krku leží ladem, takže ochabují a kůži táhnou s sebou. V tu chvíli je na světě dvojitá brada, kterou pochopitelně mít nechceme. Mějme na paměti, že stačí zastrčit bradu a automaticky se naše tělo vyrovná a krční svaly musí začít pracovat. Uleví se při tom i krční páteři.

V neposlední řadě bychom měly my ženy přemýšlet nad tím, jakým stylem spíme. Pokud budeme celou noc skrčené na boku v klubíčku, ráno se probudíme s harmonikou ve výstřihu, která se nevyrovná ani po několika hodinách. Nejvhodnější je tak poloha na zádech na nepříliš vysokém polštáři.

Opatrné buďte při nanášení parfému. Určitě si ho nestříkejte na krk, kde v kombinaci se slunečním zářením může docházet k tvorbě pigmentových skvrn a podráždění pokožky. Parfém nanášejte za ušní boltce a na zápěstí.

V létě nebo i celkově během roku, pokud jste vystavené suchému prostředí, používejte na zvlhčení pleti různé termální vody či mlhy. K pevné pokožce přispívejte také pravidelnou masáží při nanášení krému nebo určenými cviky.

Mladá vizáž nám nezůstane navěky a už vůbec ne bez našeho přičinění. Chceme-li mít krk i dekolt jako mladice, musíme tomu něco obětovat a pravidelně o tyto partie pečovat.

Váš věk nejvíce prozradí krk a dekolt

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!