Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nejdražší svatební šaty světa

Platinové svatební šaty, které stojí desetkrát víc než celá velká svatba, byly představeny na přehlídce během Týdne šperků v Hatton Garden v Londýně.

magazin.cz
Róba za 240 000 liber (nezanedbatelných 8,2 miliónu korun) byla ušita ze 40 metrů látky utkané z hedvábné a platinové příze.

Navrhl ji italský designér Mauro Adami, autor platinového saka kytaristy Keithe Richardse, který je také hlavním návrhářem italského módního domu Domo Adami, z jehož výstavní síně byly šaty na přehlídku přivezeny.

Adami, jenž vyučuje své umění v předních italských a světových ateliérech, přiznává, že “vášeň pro nevěsty” má již od dětství. “Vždy jsem jako dítě utíkal za nazdobenými svatebními vozy. Nevěsty ve mně vždy vzbuzovaly silné emoce,” říká návrhář.

Šaty, vystavené ve výloze obchodu se snubními prsteny, jsou zlatým hřebem celého festivalu, který každoročně oslavuje uměleckou zručnost a umění.

Návštěvníci se zde mohou kochat výrobky pocházejícími z více než osmi set zlatnictví a uměleckých dílen.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 333